Sarah Buis keert na buitenlands avontuur terug bij UZSC: 'Ik krijg de voorkeur als eerste keepster'

Utrecht/De Bilt - Sarah Buis is komend seizoen weer te zien in de eredivisie waterpolo hij UZSC. De keepster uit De Bilt keert na een avontuur bij de Hongaarse topclub Dunaújváro terug bij haar oude club.
Leuk om weer met mijn vriendinnen te waterpoloën en op mijn fiets naar het bad te gaan
Sarah Buis
Afgelopen zomer bewandelde Buis de omgekeerde weg. "Ik ga weer spelen bij UZSC, mijn oude club", maakt Buis bekend bij RTV Utrecht. De geboren Biltse liet eerder al weten graag terug te keren in Nederland. "De nieuwe coach Brigit Mulder belde mij op en vroeg of ik terug zou willen komen."
"Ik heb er wel even over nagedacht. Omdat ik ook nog andere opties had. Maar ik vind het weer heel erg leuk om met mijn vriendinnen te waterpoloën en op mijn fiets naar het bad te gaan", vertelt de 22-jarige keepster. "Ik kijk er erg naar uit."

Voorkeur als eerste keepster

Buis speelde eerder samen met de nieuwe coach. "Dat was bij Jong Oranje", zegt ze. "Ik ken haar best goed, dus dat is fijn. Ze heeft mij duidelijk gemaakt dat ik de voorkeur ga hebben. Dat was ook wel een beetje een eis van mij omdat ik veel minuten wil maken."
En dus is Buis de eerste keepster bij de dames van UZSC. "Dat heeft ze mij beloofd dus we gaan het zien", zegt ze. Afgelopen seizoen ging de keepersstrijd bij UZSC tussen Laura Steenbrink en Laura Aarts. Mocht Mulder toch voor één van de andere keepsters kiezen dan weet Buis wat haar te doen staat. "Dan ga ik extra hard werken om wel de eerste keeper te zijn."
De Hongaarse competitie is qua niveau hoger aangeschreven dan de Nederlandse. "Het niveau in de Nederlandse competitie gaat als het goed is weer omhoog ten opzichte van vorig jaar. De Hongaarde competitie is wel één van de beste van Europa, dus er gaat voor mij wel iets veranderen qua niveau. Ik ga hard mijn best doen en als daar dan finales bijkomen kijken dan is dat mooi."
Op dit moment is Sarah Buis in training met het Nederlands team in Zeist.

Van 18 juni tot en met 3 juli vindt namelijk het WK waterpolo plaats in Budapest.