Derde divisie B: Hoogland wil goede lijn doorzetten, Hercules mist er drie

© Geert Lommers
Utrecht - Vandaag op Hemelvaartsdag komen Hoogland en Hercules in actie in de derde divisie B. Hoogland wil de goede lijn doorzetten tegen Quick terwijl Hercules de ruime nederlaag van afgelopen weekend wil doen vergeten tegen Westlandia. En dat moeten de Utrechters zeker doen, want ze hebben de titel nog in eigen hand.

Compleet Hoogland heeft er zin in

Afgelopen weekend wist Hoogland tegen de toenmalige koploper Gemert een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Ddonderdag wacht het duel met Quick, de nummer acht van de competitie.
De ploeg van trainer Rick Hoogendorp staat inmiddels op de vijftiende plek in de derde divisie A. Met nog drie duels te gaan zijn de verschillen onderin klein. Het gat van nummer veertien JOS Watergraafsmeer tot hekkensluiter Westlandia is slechts zeven punten.
"Iedereen die we hebben heeft er zin in. We zijn er klaar voor", zegt oefenmeester Rick Hoogendorp van Hoogland. Eerder dit seizoen won Hoogland op bezoek bij Quick met 0-2. Daarvoor speelde de twee ploegen eenmaal eerder tegen elkaar. In het afgebroken seizoen van 2019/2020 werd het 1-1 op Sportpark Langenoord van Hoogland.

Hercules heeft drie afwezigen

Trainer René van der Kooij van Hercules heeft tegen hekkensluiter Westlandia te maken met drie afwezigen. Lars Vermeulen en Björn van Gorkum ontbreken vanwege blessures. Ook Nathan Bijl is er niet bij. Hij is geschorst.
Hercules ging afgelopen zondag met 6-1 onderuit tegen OSS'20. De Utrechtse ploeg was geen schim van zichzelf. Maandag werd bekend dat de wedstrijd overgespeeld gaat worden. OSS 1920 liet tegen Hercules namelijk een speler meedoen die niet speelgerechtigd was. Het duel word woensdagavond 1 jun opnieuw afgewerkt.

Titel in eigen hand

Dit kan grote gevolgen hebben voor Hercules. Door de nederlaag waren de kansen van de Utrechtse club op het kampioenschap in de 3e divisie fors geslonken. Nu doet Hercules weer volop mee om de titel.
Hercules kan nog twaalf punten behalen. Koploper OFC nog slechts zes. De Utrechters hebben zes punten achterstand op de koppositie, oftewel het kampioenschap heeft Hercules nog in eigen hand.
Maar dan moet er donderdag wel gewoon gewonnen worden van Westlandia. Dat lukte eerder dit seizoen niet. Het werd in Naaldwijk 1-1. De statistieken zijn overall gezien in het voordeel van Westlandia. De huidige hekkensluiter van de derde divisie B won van de negen ontmoetingen zes keer. De Utrechters pakten slecht twee keer de drie punten.
Op Hemelvaartsdag is er een extra uitzending van Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM).

Bert Kous doet verslag van Hercules - Westlandia, Arnold Schenk is van de partij bij Hoogland - Quick.