Kampong neemt afscheid van Roelant Oltmans

© Orange Pictures
Utrecht - Kampong staat op het punt afscheid te nemen van coach Roelant Oltmans. Dat bevestigen diverse ingewijden. De Utrechtse hockeyclub liep dit seizoen de play-offs om de landstitel mis en dat zou voor een groot deel te maken hebben met de stroeve verhouding tussen de ervaren coach en de spelersgroep.
De Utrechtse topclub zou ook al een opvolger voor Oltmans klaar hebben staan: Tim Oudenaller, die afgelopen seizoen met Schaerweijde naar de hoofdklasse promoveerde. Hij verlaat de Zeister club 'op eigen verzoek', zoals Schaerweijde maandag in een persbericht schrijft. "Wij weten waarom Tim vertrekt bij ons, maar we mogen het niet naar buiten brengen", zegt Niek van Exel namens Schaerweijde.
"Er is inderdaad sprake van dat ze van Oltmans af willen", hoort RTV Utrecht vanuit de spelersgroep. "En het is ook waar dat er het afgelopen seizoen veel mis is gegaan. Maar dat we de play-offs niet hebben gehaald is niet de schuld van Oltmans, dat is de schuld van iedereen."
De spelersgroep van Kampong heeft ook al namen van kandidaat-opvolgers gehoord. "Daar zat de naam van Tim bij ja." Een andere ingewijde bevestigt dat. "Oltmans vertrekt en Tim volgt hem op."
Oudenaller zelf laat desgevraagd weten niets te kunnen zeggen. Namens de technische commissie van Kampong kan Roderick Weusthof het verhaal nog niet bevestigen.