Oud-speler Gregoor van Dijk: 'Ik wil wel technisch directeur worden bij FC Utrecht'

Utrecht - FC Utrecht koestert nog altijd de ambitie om in de top 3 te eindigen. Dit seizoen kwam er van die vurige wens niks terecht. Even was er hoop, na een geweldige seizoenstart, waarna de club weer in de subtop verzandde. Voormalig-aanvoerder Gregoor van Dijk denk dat FC Utrecht het in zich heeft om met de top mee te doen: "Maar dan moet er wel van een aantal mensen afscheid genomen worden."
Van Dijk sprak in Een Berg Sport zoals hij dat ook altijd deed in zijn tijd als speler bij FC Utrecht. Toen hij als aanvoerder ook nooit een blad voor de mond nam. Na zijn carrière werd hij een succesvol ondernemer en verdween helemaal uit het voetbal. Inmiddels begint het te jeuken bij de oud-middenvelder. Een terugkeer in de voetballerij ligt in het verschiet.
"Als je ziet wat Frans van Seumeren de afgelopen 15 jaar heeft geïnvesteerd en je legt dat op een weegschaal met de prestaties die er zijn geleverd, dan staat dat niet in verhouding", denkt Van Dijk. "In de ranglijst is er denk ik ook niet heel veel veranderd in vergelijking met de 15 jaar ervoor. Je bent nu wel op een punt gekomen dat je je moet afvragen: wat wil je? Is het prima om tussen plaats vijf en acht te eindigen en houden we dit vol of wil je écht die volgende stap gaan maken? Dan moet je wel ander beleid gaan voeren en misschien wel afscheid nemen van een aantal mensen."

Club met mogelijkheden

Van Dijk gaat niet in op namen, maar laat even later wel weten een rol als technisch directeur wel te zien zitten. "Ik wil wel Technisch Directeur worden ja. Gewoon omdat ik FC Utrecht een mooie club vindt. En absoluut een club met mogelijkheden. Ik geloof er absoluut in. Daar heb ik het gisteren met Joost Broerse over gehad. Ik zag dat al in mijn tijd als speler. Dat werd toen een beetje mijn ondergang. Ik denk dat ik wel die stap kan maken naar de top-3 of top-4."
Een Berg Sport is op vrijdag vanaf 17.15 wekelijks te zien op RTV Utrecht.