Play-offs afscheidstournee voor Joris van Overeem bij FC Utrecht: 'Kans groter dat ik vertrek dan dat ik blijf'

Utrecht - Het ziet ernaar uit dat Joris van Overeem bezig is aan zijn laatste weken als speler van FC Utrecht. Het contract van de middenvelder in Utrecht loopt af en hij lijkt deze niet te gaan verlengen.
Op de vraag of Van Overeem de play-offs als zijn afscheidstournee ziet geeft hij een duidelijk anwoord. "Ja. Ik moet wel zeggen, en dat is geen flauwekul, ik ben wel alleen met deze wedstrijden bezig. Daar had ik het laatst met Willem (Janssen, red) over", aldus Van Overeem die sinds medio 2018 voor FC Utrecht speelt. "De kans is groter dat ik vertrek dan dat ik blijf."
Van Overeem moest het dit seizoen vooral doen met een rol als invaller. De laatste twee duels begon hij in de basis. "Ik ben blij dat ik weer gespeeld heb, al was het tegen Willem II verschrikkelijk." Tegen de Tilburgers bepaalde Van Overeem de eindstand op 3-0 met een eigen doelpunt. "De eerste uit mijn carrière", verzucht hij.

Op naar de play-offs

"Het winnen van de play-offs is zeker het doel. Het is wel een raar seizoen omdat we al heel lang weten dat we de play-offs gaan spelen. We hadden een soort tussenfase. Maar de play-offs staan nu voor de deur en we zijn er klaar voor", aldus Van Overeem. "Het is iets heel nieuws. Het wordt beslist op details en momenten. Als we er nu niet staan... Dat kan niet."
De middenvelder benadrukt dat zijn ploeg er tegen Vitesse zal staan. "We hebben minder teruggekeken naar het duel met Willem II. Wat we daar niet goed gedaan hebben moet tegen Vitesse anders", aldus Van Overeem. "Vitesse heeft een gevaarlijk team. Ze spelen vanuit de duels, de tweede ballen, het opportunisme. Het wordt een wedstrijd met veel strijd."
FC Utrecht - Vitesse begint donderdagavond in Stadion Galgenwaard om om 21.00 uur.

Het duel is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1FM).