Tegen Vitesse telt alleen het halen van de finale voor gewijzigd FC Utrecht: 'Dit maakt het seizoen of niet'

Utrecht - Trainer Rick Kruys van FC Utrecht gaat in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal één of meerdere wijzigingen doorvoeren in zijn basisploeg. Voor de Utrechters telt tegen de Arnhemmers alleen het halen van de finale. "Je merkt in de groep dat het nu moet gebeuren."
Play-offs wedstrijden worden bepaald op hoe graag je wil
Rick Kruys
Afgelopen zondag kende FC Utrecht een slechte generale. Van degradant Willem II werd met 3-0 verloren. "Ik heb er één nacht niet van geslapen en dan ga je door. Naar de belangrijkste wedstrijden van het seizoen", zegt Willem Janssen. "Het was een hele gênante vertoning. Wij moeten morgen en zondag thuisgeven. Daar worden we op afgerekend."
Ook Kruys zette maandag de knop om. "Ik vond hetgeen dat we geleverd hebben ook geen afspiegeling van hoe we de afgelopen weken gewerkt hebben", aldus de oefenmeester. "We moeten die wedstrijd snel vergeten."

Veranderingen

"Het was van alle kanten 20 procent minder. En zij speelden 120 procent. Dan ga je eraf", aldus Janssen. "We moeten ons vasthouden aan bijvoorbeeld de tweede helft tegen AZ."
We moeten er nu staan, zo simpel is het eigenlijk
Willem Janssen
Kruys geeft toe dat hij een aantal wijzigingen binnen zijn ploeg gaat doorvoeren. "Het duel tegen Willem II heeft mij nog een keer doen inzien wat ik denk nodig te hebben om Vitesse te kunnen verslaan."
"Onder mijn leiding heb ik verschillende jongens de kans gegeven. Ik heb met mijn staf geëvalueerd met welk elftal wij denken Vitesse te kunnen verslaan." Wat de wijzigingen zullen zijn wilde Kruys niet prijs geven. "Je gaat het morgen zien."

In de play-offs worden de prijzen verdeeld

In het seizoen 2018/2019 stonden FC Utrecht en Vitesse voor het laatst tegenover elkaar in de play-offs om Europees voetbal. Onder leiding van de toenmalige trainer Dick Advocaat, Kruys was toen één van zijn assistenten, ging FC Utrecht ten koste van de Arnhemmers Europa in.
Ook Willem Janssen was bij dat duel aanwezig. Hij weet dus maar al te goed wat de play-offs kunnen betekenen. "Dit maakt het seizoen of niet. We moeten er nu staan. Zo simpel is het eigenlijk", beseft Janssen zich. "We kijken al weken tegen deze play-offs aan. Je merkt in de groep dat het nu moet gebeuren. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat we het morgen gaan laten zien. "
"Play-offs wedstrijden worden bepaald op hoe graag je wil. Ik heb het gevoel dat de play-offs enorm leeft bij ons. Het is iets waar we enorm naar uitkijken", aldus Kruys. "Uiteindelijk is het einddoel als Europees voetbal geweest."
FC Utrecht - Vitesse begint donderdagavond in Stadion Galgenwaard om om 21.00 uur.

Het duel is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1FM).