Martijn Tusveld tevreden na de eerste Giroweek: 'Het gaat beter dan verwacht'

Utrecht - Na tien dagen Giro d'Italia staat Martijn Tusveld op de 59e plaats in de algemeen klassement. De Utrechter heeft een achterstand van bijna 50 minuten op roze truidrager Juan Pedro López. Vandaag geniet hij van de eerste rustdag.
"Dat ik wel gebruiken ja, de laatste drie dagen waren echt pittig", zegt Tusveld vanuit Italië. Vanochtend zat de Utrechter, die in de Giro in dienst rijdt van de Fransman Romain Bardet, met zijn team op de fiets voor een kalm rondje. "Dat was wel lekker, om even een uurtje rustig te fietsen en een koffietje te drinken." Vanmiddag gaan de benen omhoog en gaat de focus op de rit van dinsdag.
Voor de start van de Giro vertelde Tusveld aan RTV Utrecht dat hij nog kampte met de naweeën van een coronabesmetting, en dat hij hoopte dat dat hem niet teveel parten zou spelen. "Eigenlijk gaat het beter dan ik had verwacht. Ik hoop vooral dat ik richting de derde week steeds beter word, maar eigenlijk begon het al redelijk goed. Gisteren was een hele zware rit, maar ik kon toch lang van dienst zijn."
Kopman Romain Bardet eindigde in die rit als tweede, achter winnaar Jai Hindley. Bardet steeg naar de derde plaats in het algemeen klassement, op 13 tellen van de roze trui. "Het is natuurlijk jammer dat we net die ritzege niet pakken", stelt Tusveld. "Maar we zijn er meer voor het klassement, en daar staan we op dit moment wel heel goed voor."
Uiteraard willen we van onze man in Italië ook de gouden tip voor de wedkantoren. Want wie kan beter de eindwinnaar van de Giro voorspellen dan een man die zelf in de koers meerijdt. Tusveld aarzelt even en zet dan zijn geld op ploeggenoot Bardet. "In de derde week zitten een hoop bergritten achter elkaar en Romain is goed in orde. Laten we dat dan maar zeggen."