Nick Viergever (32) tekent voor twee seizoenen bij FC Utrecht

© FC Utrecht
Utrecht - Nick Viergever speelt komend seizoen voor FC Utrecht. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt. De verdediger (32) komt transfervrij over van SpVgg Greuther Fürth, waarmee hij afgelopen seizoen in de Bundesliga speelde. Voormalig international Viergever heeft in Stadion Galgenwaard een contract voor twee seizoenen getekend.
Viergever heeft inmiddels al meer dan 450 wedstrijden als profvoetballer heeft op de teller staan. De verdediger maakt voor het eerst zijn opwachting in de Eredivisie op 10 mei 2009, in het shirt van Sparta Rotterdam. Daarna speelde hij in Nederland voor AZ, Ajax en PSV.

Bundesliga

Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij het Duitse Greuther Fürth. Bij die club kwam hij deze voetbaljaargang tot 24 duels, maar kon hij degradatie uit de Bundesliga niet voorkomen. Hij speelde in zijn carrière tot nu toe drie wedstrijden voor Oranje.
"Met zijn kwaliteiten en ervaring is Nick in meerdere opzichten van toegevoegde waarde voor FC Utrecht", zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Hij is erop gebrand om de komende seizoenen zijn steentje bij te dragen aan de doorontwikkeling van FC Utrecht en vindt het een voorrecht de ervaringen die hij als prof in binnen- en buitenland in de absolute top heeft opgedaan over te brengen op zijn teamgenoten. Nick heeft het afgelopen seizoen veel gespeeld in de topcompetitie die de Bundesliga is en is een speler die er, fysiek en mentaal, meteen zal staan. We zijn blij zo’n gedreven en geroutineerde kracht aan onze selectie te hebben toegevoegd."
Viergever is voor FC Utrecht de vierde aanwinst voor de komende jaargang. Eerder al maakte de Utrechtse FC melding van de komst van Taylor Booth, Luuk Brouwers en Joshua Rawlins.