FC Utrecht verliest van Willem II en gaat als nummer zeven play-offs in: 'Mensen zullen ons afschrijven'

Utrecht - FC Utrecht heeft het reguliere seizoen van de eredivisie afgesloten met een 3-0 nederlaag bij Willem II. Hierdoor is de ploeg van trainer Rick Kruys als zevende geëindigd. Willem II is ondanks de zege gedegradeerd uit de eredivisie.

Slechte start

Na acht minuten voetballen kwam Willem II op voorsprong. Na de rebound van een afstandschot, Oelschlägel kon net redding brengen, wist Jizz Hornkamp de 1-0 binnen te werken. Het lukte FC Utrecht in de eerste helft verder niet om in de wedstrijd te komen. Er waren alleen wat speldenprikjes via Tasos Douvikas en Pontus Almqvist.
In de tweede helft lag de bal opnieuw na acht minuten spelen in het doel. Driess Saddiki schoot met een volley van zo'n elf meter afstand de 2-0 binnen. De 3-0 kwam in de 73e minuut op ongelukkige wijze op het scorebord. Joris van Overeem kopte de bal in zijn eigen doel na miscommunicatie met doelman Oelschlägel.

FC Utrecht zevende

FC Utrecht is met 47 punten de nummer zeven geworden van het seizoen 2021/2022. Via de play-offs willen de Utrechters nog het laatste Europese ticket veroveren. Daarin is nummer zes Vitesse donderdag (in Utrecht) en zondag (in Arnhem) de tegenstander in de halve finale. De andere halve finale gaat tussen AZ en Heerenveen.

Zwaar teleurgesteld

"We lopen erbij alsof we vakantie hebben", was de reactie van verdediger Mike van der Hoorn na afloop. "Je wil zo goed mogelijk naar die play-offs werken. Dit is zo onnodig. Je moet als ploeg vertrouwen hebben en dat hebben we vandaag kapot gegooid."
Over zijn eigen prestatie was Van der Hoorn ook zeer ontevreden. "Ik heb nog nooit zo slecht gespeeld. Na de 3-0 wist ik ook even niet wat ik aan het doen was."
We moeten het omzetten in goede frustratie
Mike van der Hoorn
Verdediger Djevencio van der Kust noemde het een hele slechte wedstrijd. Normaal gesproken speelt hij als linksback maar door afwezigheid van Hidde ter Avest moest hij aan de rechterkant inspringen. "Dat zegt zeker wel veel. Dat is lekker, dat je vertrouwen van de trainer krijgt."
Trainer Rick Kruys stak na afloop ook zijn hand in eigen boezem. "Het is gewoon heel erg slecht. We hebben een wanprestatie geleverd. Ik moet mij schamen op dit moment als trainer van FC Utrecht", aldus de oefenmeester. "Het blijkt dat als we niet 100 procent zijn we instabiel en kwetsbaar zijn."

Play-offs

We moeten door naar de finale anders is het een mislukking
Rick Kruys
FC Utrecht heeft nog maar een paar dagen om zich voor te bereiden op de play-offs. "Mensen zullen ons afschrijven en niet meer in ons geloven. Dat begrijp ik na vandaag. Maar we moeten weer herrijzen. We moeten het omzetten in goede frustratie", aldus Van der Hoorn.
Van der Kust zegt dat hij en zijn ploeggenoten er vertrouwen in hebben dat ze er donderdag en zondag zullen staan. "In andere wedstrijden hebben we het ook laten zien. We hebben er vertrouwen in dat we het gaan omdraaien. Je wordt op die twee duels afgerekend, we gaan knokken voor het publiek."
"Hopelijk kan het publiek achter ons blijven staan. Maar ik kan de woede en frustratie van hen begrijpen", zegt Kruys. "Ik moet dit even laten bezinken en dan zo snel mogelijk een plan van aanpak maken. We moeten door naar de finale anders is het een mislukking."
Willem II - FC Utrecht: 3-0

8' Jizz Hornkamp (1-0)
53' Driess Saddiki (2-0)
73' Joris van Overeem (3-0, eigen doelpunt)