Hercules op kampioenskoers na zege tegen directe concurrent: 'In flow blijven'

Utrecht - Hercules heeft zich gemengd in de strijd om het kampioenschap in de derde divisie. De Utrechters boekten in eigen huis een verdiende 3-1 zege op directe concurrent Groene Ster en stegen daardoor naar plaats drie. Het gat met koploper Gemert is geslonken tot vier punten.
Hercules pakte vroeg de voorsprong. Nordin Zoufri kopte raak uit een corner. Lang konden de Utrechters niet genieten van de 1-0. Dennis Petit tekende voor de gelijkmaker met een snoeihard schot na een fout op het middenveld.
In de zeventiende minuut ging Hercules weer terecht aan de leiding. Tyrone Fonville schoot een penalty binnen. Het was de 21ste goal van de clubtopscorer. In de loop van de tweede helft kwam Groene Ster iets beter in de wedstrijd.
In de tweede helft kreeg Hercules volop kansen, maar de ploeg van René van der Kooij beloonde zich lange tijd niet. In de blessuretijd kregen beide ploegen mogelijkheden. Fonville deelde uiteindelijk de genadeklap uit door de 3-1 binnen te tikken.

Ranglijst

Hercules is de nieuwe nummer drie in de derde divisie met 51 punten uit 30 wedstrijden. Koploper Gemert en nummer twee OFC lieten punten liggen. Gemert heeft vier punten meer en OFC twee punten meer dan Hercules. Er staan nog vier duels op het programma.

Ontlading

De spanning liep op het eind hoog op René van der Kooij, trainer Hercules. Hij zegt: "We speelden heel goed, maar we halen de trekker niet over. Dat past in het seizoen. Dan krijg je nog weleens de rekening. Gelukkig bleef die uit."
Bij Steff van Rooijen en zijn medespelers was er volop ontlading na de zege. Van Rooijen vertelt: "Je weet hoe belangrijk dit duel is. Groene Ster stond voor het duel één punt voor ons. Je hoort dat Gemert achter staat tegen EVV, dus je weet hoe belangrijk winst is. We zijn een team en dan juich je met z'n allen."
Van der Kooij vond het fijn dat het druk was langs de lijn. "Dat heb ik een beetje gemist. Waarschijnlijk komt het nu pas door dat we prijzen kunnen halen", zegt de trainer, die hoopt dat zijn ploeg in de goede flow blijft.
Hercules - Groene Ster: 3-1

4' Nordin Zoufri (1-0)
12' Dennis Petit (1-1)
17' Tyrone Fonville (2-1, penalty red.)
90' Tyrone Fonville (3-1)