Derde divisie: Hercules jaagt op plek drie, Hoogland op plek 14

Lars Vermuelen ontbreekt nog altijd bij Hercules
Lars Vermuelen ontbreekt nog altijd bij Hercules © Geert Lommers
Utrecht/Hoogland - In de derde divisie B kan Hercules vanmiddag een belangrijke slag slaan in de strijd om een plaats in de play-offs om promotie. Hoogland moet juist punten pakken om de degradatieplay-offs te ontlopen.
Nummer vier Hercules speelt thuis tegen Groene Ster, dat derde staat met één punt voorsprong op de Utrechters. Bij winst wipt Hercules dus over de Limburgers heen naar de o zo belangrijke derde plaats.
Die derde plaats kan heel belangrijk zijn omdat de huidige koplopers in de derde periodestand niet in de top vier van de ranglijst staan, waardoor de nummer vier geen play-offs speelt.
Hercules mist nog altijd Lars Vermeulen tegen Groene Ster, dat drie van de laatste vijf duels verloor, maar eerder dit seizoen thuis wel met 2-1 won van de Utrechters.

Sterk tegen topteams

Hoogland ontvangt vanmiddag met ADO'20 een ploeg uit de top vijf, en dat is goed nieuws voor de mannen van Rick Hoogendorp. Hoogland heeft thuis namelijk tegen drie van vier ploegen uit de top vier gewonnen. Alleen tegen koploper Gemert werd het gelijk. Tegen de mede staartclubs heeft Hoogland, dat 15e staat, het doorgaans veel lastiger.
Jordan Kemp keert na langdurig blessureleed terug in de wedstrijdselectie. Sohaib Echabouni, Harrie Kersten, Tim van Iddekinge en Cas Mocking ontbreken bij Hoogland, dat de twee eerdere ontmoetingen tegen ADO'20 beide verloor.
Beide duels beginnen vanmiddag om 14.00 uur. Hercules - Groene Ster is te volgen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht. Arnold Schenk is de verslaggever. Van Hoogland - ADO'20 krijgt u met grote regelmaat de tussenstanden.