ZPC Amersfoort dwingt derde duel af, UZSC uitgeschakeld

© Fotostudio Red Green Blue
Utrecht/Amersfoort - De waterpoloërs van ZPC Amersfoort hebben de tweede wedstrijd in de kwartfinales van de play-offs om het landskampioenschap tegen De Zaan gewonnen. Daardoor spelen de Amersfoorterse zondag een beslissingswedstrijd om een plaats in de halve finale. Het Utrechtse UZSC speelde tegen Het Ravijn en verloor opnieuw, dit keer na strafworpen. UZSC is uitgeschakeld.
ZPC Amersfoort verloor vrijdag in Zaandam met 10-8 van de grote favoriet De Zaan. Zaterdag in Amersfoort werd het 8-6 voor ZPC Amersfoort. De thuis ploeg nam al in het eerste kwart een 4-1 voorsprong en leidde halverwege het derde kwart zelfs met 7-2.
Na de 8-3, halverwege de vierde periode, kwam De Zaan nog terug, maar de 8-6 viel te laat om het nog spannend te maken. Max van de Werve en Gergely Palotás scoorden twee keer voor de ploeg van coach Jeroen Cavaljé. Jort van de Werve, Mark Siewers, Senna Nijhof en Sebastiaan van Mil maakten er één.
De beslissende wedstrijd is zondag om 16.15 uur in Alphen aan de Rijn en is live te volgen bij Radio M Utrecht, in Namen & Rugnummers.

UZSC is klaar

UZSC, dat vrijdag de uitwedstrijd tegen Het Ravijn met 12-9 verloor, ging zaterdag in een ware thriller opnieuw ten onder. De ploeg uit Nijverdal won uiteindelijk met 15-14. De beslissende treffer viel vijf seconden voor tijd.
Beide ploegen ware enorm aan elkaar gewaagd en gedurende de hele wedstrijd was het verschil zelden meer dan één doelpunt. Nadat Het Ravijn halverwege de tweede periode op 5-7 kwam scoorde UZSC drie doelpunten op rij. Bij rust was het 8-8.
Uiteindelijk werd het 10-10 door een late gelijkmaker van Het Ravijn. In de play-offs moet een winnaar komen, waardoor strafworpen de winnaar gingen bepalen. Benjamin Hoepelman miste en zodoende ging het landskampioenschap voorbij aan de neus van de Utrechters.