Hoofdklasse: Eemdijk verslaat koploper, ook zege voor DHSC

Eemdijk-coach Willem Romp
Eemdijk-coach Willem Romp © Orange Pictures
Utrecht/Eemdijk - In de hoofdklasse B is Eemdijk ingelopen op koploper Urk door die ploeg in een rechtstreeks duel met 0-3 te verslaan. DHSC won ook. Poortugaal werd in de hoofdklasse A met 3-0 verslagen.

Belangrijke zege Eemdijk

In de 26e minuut kwam Eemdijk op 0-1 voorsprong. Na een voorzet werd de bal teruggelegd waarna Michel Goossensen de bal hard binnen wist te schieten.
De 0-1 stand stond lang op het scorebord. In de 82e minuut viel de 0-2. Via Jesper van Dalen kwam de bal bij Nigel van Zelst. De clubtopscorer werkte de bal bij de tweede paal binnen. In de allerlaatste minuut werd het ook nog 0-3 via Frank Heus. Hij kon de tegen de touwen schieten na een voorzet op maat van Goossensen.

Ranglijst

Eemdijk blijft ondanks de zege de nummer vier van de hoofdklasse B met 54 punten. Koploper Urk heeft drie punten meer. Nummer twee Genemuiden en nummer drie RKAV Volendam hebben 55 punten.
Urk – Eemdijk: 0-3

26' Michel Goossensen (0-1)
82' Nigel van Zelst (0-2)
90' Frank Heus (0-3)

Drie keer raak voor DHSC

DHSC kwam vlak voor rust op 1-0 voorsprong tegen Poortugaal. Het was Emre Bal die in de 42e minuut voor de Utrechtse openingstreffer zorgde.
Met nog twaalf minuten op de klok maakte Göhkan Yasar de 2-0. Daarmee was de eindstand nog niet bepaald. Rodney Sneijder werkte in de 85e minuut de 3-0 binnen.

Ranglijst

DHSC staat in de hoofdklasse A op de elfde plek. De Utrechters kunnen niet meer direct degraderen. Achilles'29 en Rijsoord zijn al gedegradeerd.
DHSC – Poortugaal: 3-0

42' Emre Bal (1-0)
78' Göhkan Yasar (2-0)
85' Rodney Sneijder (3-0)