Oud-FC Utrecht-trainer René Hake naar Go Ahead Eagles

© Orange Pictures
Utrecht - René Hake wordt de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. De oud-FC Utrecht-trainer is de opvolger van Kees van Wonderen, die na dit seizoen aan de slag gaat bij sc Heerenveen. Hake heeft zijn handtekening onder een driejarig contract gezet, zo meldt de club uit Deventer.
De 50-jarige Hake vertrok in maart als hoofdtrainer bij FC Utrecht vanwege tegenvallende prestaties. "De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben", zei technisch directeur Jordy Zuidam destijds over het besluit om de samenwerking te stoppen. Assistent-trainer Rick Kruys nam vanaf dat moment de honneurs waar als hoofdtrainer en doet dat tot het einde van het seizoen. Daarna volgt Henk Fraser hem op.
Hake werkte eerder bij FC Emmen, FC Twente en SC Cambuur. "Dat zijn clubs die in de kern vergelijkbaar zijn met Go Ahead Eagles", vertelt Hake op de website van zijn nieuwe club. "Dat zijn ook clubs waar ik met veel plezier heb gewerkt, mede door de sfeer eromheen."
Hake: "Supporters die meeleven en betrokken zijn is iets wat ik ook bij Go Ahead Eagles kan verwachten. Dat brengt een bepaalde entourage met zich mee die nodig is om samen tot goede prestaties te kunnen komen. Waar ik heel erg naar uitkijk, is de dynamiek van stadion De Adelaarshorst."