Kemperman en Kellerman nemen bij winnend Kampong afscheid zonder play-offs: 'Traantje gelaten'

Utrecht/Bilthoven - De hockeyers van Kampong hebben zondag het hoofdklasseseizoen afgesloten met een 2-1 zege op Pinoké. Ondanks de zege wisten de Utrechters zich niet te plaatsen voor de play-offs. Hierdoor sluiten routiniers Robbert Kemperman en Björn Kellerman hun succesvolle periode bij Kampong af met een zege maar zonder landstitel.
Kampong kwam goed uit de startblokken. In de vierde minuut maakte Jip Janssen vanuit een strafcorner de 1-0.
In de achtste minuut van de tweede helft kwam de 2-0 op het scorebord. Na een knappe aanval scoorde Derck de Vilder. Vlak voor het einde van het derde kwart kwam de 2-1 eindstand op het scorebord.

Geen play-offs

Kampong is in de hoofdklasse als vijfde geëindigd. De nummers 1 tot en met 4 gaan de play-offs in. De Utrechters ontbreken voor het eerst in meer dan tien jaar bij de play-offs.

Afscheid Kemperman en Kellerman

Zowel Kemperman als Kellerman vertrekken bij Kampong. De twee maakten onderdeel uit van een succesvolle periode van de Utrechtse club. Ze wonnen onder meer twee landstitel en de Euro Hockey League. Het is nog niet bekend waar Kellerman gaat spelen, Kemperman vertrekt naar Amsterdam.
Kemperman moest een traantje laten bij zijn afscheid. "Ik sta wel achter m'n keuze, maar ik zal altijd een blauw hart blijven houden. Vandaag bij de laatste wedstrijd was m'n insteek om te genieten. Dat is gelukt met het mooie weer, volle tribunes en vooral winnen."
Ook bij Kellerman waren er tranen. "Het was een intens seizoen. Ik ben geblesseerd geraakt, we haalden geen play-offs, er waren mooie momenten, de jongens zijn aardig, er was veel publiek en ik heb vandaag voor het eerst dit seizoen ontspannen gehockeyd."

Mooiste moment

Kellerman weet wat hij mooiste moment vond bij Kampong. "De winst in de EHL in Barcelona was het mooiste. Daar speelden we twee potten met nog meer publiek dan we bij Kampong hebben. Al met al een uniek moment."
Kampong – Pinoké: 2-1

4' Jip Janssen (1-0)
43' Derck de Vilder (2-0)
51' Luca Wolff (2-1)