FC Utrecht kan niet winnen van degradatiekandidaat PEC Zwolle

Utrecht - FC Utrecht heeft op bezoek bij PEC Zwolle gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Rick Kruys kwam tegen de degradatiekandidaat voor rust nog op voorsprong via Hidde ter Avest, maar incasseerden in de tweede helft de 1-1. Dat was ook de eindstand.

FC Utrecht overleeft fel begin Zwolle

Tasos Douvikas schoot nog in de eerste minuut op de paal, maar voor de rest was FC Utrecht in de beginfase op verdedigen aangewezen. PEC Zwolle zocht de aanval en vond meerdere keren keeper Fabian de Keijzer op de weg. Utrecht moest het hebben van uitvallen, maar in de eindfase was de ploeg slordig en dus werden weinig kansen gecreëerd.
Halverwege de eerste helft kreeg FC Utrecht de overhand. Eerst kreeg Douvikas een kopkans en daarna waren Moussa Sylla, Simon Gustafson en Quinten Timber slordig. Maar dit keer drukte Utrecht wel door: Hidde ter Avest kopte in minuut 29 de 0-1 binnen vanuit een hoekschop.

Blessure Fabian de Keijzer

PEC Zwolle leek voor een snelle 1-1 te zorgen, maar Gervane Kasteneer stond buitenspel toen hij de bal binnenschoot. Op slag van rust kreeg FC Utrecht een flinke klap te verwerken. Doelman De Keijzer liep een spierblessure aan zijn heup op bij een uittrap en moest het veld verlaten. Reservekeeper Eric Oelschlägel moest zich daardoor in allerijl klaarmaken voor een invalbeurt.
Na rust moest de Duitser meteen aan de bak, want PEC Zwolle kwam andermaal goed uit de kleedkamer. Met enkele goede reddingen hield Oelschlägel zijn ploeg op de been. Zelf kreeg Utrecht genoeg kansen vanuit de counter, maar de bevrijdende 0-2 werd niet gescoord.

PEC Zwolle maakt verdiende gelijkmaker

Dat kwam de ploeg van trainer Rick Kruys een kwartier voor tijd duur te staan. Pelle Clement troefde Timber af en vond de vrijstaande Daishawn Redan, die van dichtbij de 1-1 kon scoren. Meteen vanaf de aftrap kreeg Douvikas de uitgelezen kans op de 1-2, maar de Griekse spits miste oog in oog met PEC-keeper Kostas Lamprou.
In de slotfase ging Zwolle vol op jacht naar de voorsprong en dat zorgde voor flink wat druk op het Utrechtse doel van Oelschlägel, die andermaal in actie moest komen. In de laatste minuten was het vrouwen en kinderen eerst voor Utrecht, maar het was vanuit de counter ook zelf gevaarlijk. Al die mogelijkheden werden echter verprutst, waardoor het 1-1 bleef in Zwolle.

Ranglijst

Door het gelijkspel verzuimt FC Utrecht om over Vitesse, dat zondag nog speelt tegen sc Heerenveen, te klimmen. Het team van Rick Kruys heeft 46 punten uit 32 duels en is daarmee zevende.
Woensdag speelt FC Utrecht thuis tegen AZ, volgende week zondag wordt de reguliere competitie afgesloten op bezoek bij Willem II.
PEC Zwolle - FC Utrecht (Eredivisie)

29' Hidde ter Avest (0-1)
73' Daishawn Redan (1-1)