Veerman terug in selectie FC Utrecht voor uitduel tegen PEC Zwolle

Utrecht - Henk Veerman keert zaterdagavond terug in de selectie van FC Utrecht, voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De spits raakte begin maart geblesseerd aan zijn enkel en kwam sindsdien niet meer in actie. Ook Mimoun Mahi en Sander van de Streek, die vrijdag tegen NEC ontbraken, zijn er weer bij. Mark van der Maarel en de langdurig geblesseerden Bart Ramselaar en Tommie St. Jago ontbreken.
FC Utrecht gaat op bezoek bij de nummer 16 van de eredivisie. Dat beeld vertekent enigszins, want de Zwollenaren haalden 20 van hun 26 punten uit de laatste dertien duels. De achttien wedstrijden daarvoor leverden een schamele zes punten op.

PEC: goed collectief

"PEC doet het hartstikke goed", zegt FC Utrecht-trainer Rick Kruys. "Het is knap hoe zij vanaf de laatste plaats omhoog zijn geklommen. Hun kracht is dat ze met veel lef spelen en dat ze heel veel intensiteit in wedstrijden leveren. Ze zijn van systeem veranderd en dat heeft goed uitgepakt. Maar het allerbelangrijkste is dat het op dit moment een goed collectief is."
PEC Zwolle en FC Utrecht speelden in competitie en beker 48 keer tegen elkaar. PEC Zwolle won daarvan acht duels, FC Utrecht zegevierde 24 keer. In Zwolle won FC Utrecht acht van de 25 ontmoetingen, tegen vijf zeges voor de thuisploeg.

Schrueder heeft iets teweeg gebracht

Eerder dit seizoen werd het in de Galgenwaard 5-1. De Utrechtse treffers kwamen op naam van Tasos Douvikas, Moussa Sylla, Willem Janssen, Mimoun Mahi en Bart Ramselaar. De laatste Zwolse zege dateert van 3 februari 2019, toen in de laatste tien minuten een 3-1 voorsprong van FC Utrecht werd omgebogen in een 4-3 zege voor PEC.
"Je zag toen een Zwolle dat er niet meer in geloofde", zegt analist Gert Kruys in Een Berg Sport over de wedstrijd van eerder dit seizoen. "Maar ze hebben stappen gemaakt hoor!" Die stappen zijn gezet met de komst van Dick Schreuder als trainer, na het vertrek van Art Langeler.
Dick Schreuder heeft daar wel iets teweeg gebracht", zegt studiogast Fred van der Hoorn. "Je hebt nu een ander Zwolle tegenover je dan eerder dit seizoen." "Utrecht is eigenlijk klaar voor de play-offs", vult Gert Kruys aan.
PEC Zwolle - FC Utrecht begint zaterdag om 20.00 uur en is live in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. René van den Berg en Pieter van Schaick verzorgen het commentaar. De verhinderde analist Gert Kruys wordt vervangen door Jan Willem van Ede.