Hercules doet goede zaken in jacht op nacompetitie: 'Lelijk gewonnen'

Utrecht - Hercules heeft in de derde divisie goede zaken gedaan in het bereiken van de nacompetitie om promotie. De Utrechters wonnen met 1-3 op bezoek bij het laag geklasseerde Hollandia.
Op een hobbelig natuurgrasveld schoot Bjorn van Gorkom Hercules op 0-1. Kort daarna speelde Van Gorkom een negatieve rol voor de Utrechters. Hij maakte hands, waarna de scheidrechter een penalty gaf. Boyd Stevens schoot raak onder toeziend oog van Nick Kuin en Marijn Ploem. Deze Hollandia-spelers zijn geblesseerd en dragen volgend seizoen het tenue van Hercules.

Late beslissing

Kort voor rust kwam Hercules weer op voorsprong via uitblinker Tim Pieters. 1-2 was ook de ruststand. De ploeg van René van der Kooij kreeg in de tweede helft mogelijkheden om het verschil op twee te brengen, maar liet dat lang na. In de slotminuten besliste Rogier Benschop het duel.
Met de winst komt een einde aan de serie van drie nederlagen op rij. Daarnaast bewees Hercules competitiegenoot Hoogland een goede dienst. Hollandia, dat voorlaatste staat, strijdt net als Hoogland tegen degradatie.

Ranglijst

Hercules is naar de vierde plek in de derde divisie geklommen. Ze staan op 45 punten uit 28 duels.
Het leek dat sommigen van Hollandia wel tien longen hadden
Tim Pieters, speler Hercules
Het bleef lang spannend zag Pieters. "De trainer had van tevoren gezegd dat Hollandia bleef gaan. Dat was ook zo. Het leek dat sommigen wel tien longen hadden. Ze lopen op alle ballen en dat is zo'n veld niet fijn. Mooi dat we dan nog de 1-3 maken."

Niet goed genoeg

In de rust bij een 1-2 voorsprong zei Van der Kooij tegen zijn ploeg dat het achterin meer gesloten moest worden gehouden. "Als wij qua organisatorisch niks geks deden, dan konden zij in honderd jaar nooit een goal maken. Daar zijn ze gewoon niet goed genoeg voor."
Hollandia - Hercules: 1-3

14' Bjorn van Gorkom (0-1)
19' Boyd Stevens (1-1, pen.)
43' Tim Pieters (1-2)
90' Rogier Benschop (1-3)