Belangrijke zege DHSC in onderste regionen, dure nederlaag Eemdijk

Emre Bal (DHSC)
Emre Bal (DHSC) © RTV Utrecht / Arnold Schenk
Utrecht - DHSC heeft een belangrijke overwinning geboekt in de hoofdklasse A. De Utrechters wonnen met 1-3 op bezoek bij Zwaluwen. In de hoofdklasse B verloor Eemdijk met 1-0 op bezoek bij laagvlieger Berkum.

DHSC wint eenvoudig in Vlaardingen

Op bezoek bij Zwaluwen in Vlaardingen stond DHSC bij rust al met 0-2 voor. Halverwege de eerste helft was het Emre Bal die de eerste treffer maakte, waarna Mounir El Hamdaoui op slag van rust de tweede goal in het doel schoot.
Kort na de pauze zag trainer Ricky Testa la Muta hoe zijn ploeg op 0-3 voorsprong kwam via Christian Gandu. De Utrechters speelden de wedstrijd daarna uit. De eretreffer van Zwaluwen kwam in de laatste minuut van Sem van Prooijen.
Met de zege doet DHSC goede zaken onderin de hoofdklasse A. De ploeg heeft nu 29 punten en staat elfde, maar veilig zijn de Ondiepers nog niet. In de hoofdklasse gaan de nummers 13 en 14 namelijk nacompetitie spelen. Het verschil tussen DHSC en nummer 13 Scherpenzeel is slechts één punt.
Zwaluwen - DHSC (Hoofdklasse A)

22' Emre Bal (0-1)
45' Mounir El Hamdaoui (0-2)
54' Christian Gandu (0-3)
90' Sem van Prooijen (1-3)

Eemdijk komt niet tot scoren

In de hoofdklasse B liep Eemdijk een blauwtje op bezoek bij Berkum. In Zwolle werd met 1-0 verloren. De enige treffer van de middag viel na dertien minuten en kwam van de voet van Martijn Brakke.
Trainer Willem Romp zag zijn ploeg in het restant van de eerste helft, en ook in de tweede helft, genoeg kansen creëren. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Eemdijk een nederlaag moet slikken.
Een dure nederlaag, want daardoor blijven de Diekers steken op 48 punten uit 25 wedstrijden. RKAV Volendam won wel en daardoor is Eemdijk gezakt naar de vierde plaats.