Derde divisie: Hercules moet weer gaan scoren, Hoogland wil flow vasthouden

Lars Vereulen ontbreekt bij Hercules
Lars Vereulen ontbreekt bij Hercules © Geert Lommers
Utrecht - In de derde divisie B moet Hercules na drie nederlagen op rij weer eens winnen, als het zicht wil houden op promotie. Bij winst op Hollandia helpen de Utrechters bovendien Hoogland, dat samen met Hollandia strijdt tegen degradatie. Hoogland ontvangt vanmiddag OSS1920.

Hoogland heeft alles om voor te spelen

OSS1920 is het grote slachtoffer van de coronacrisis. De ploeg was in 2020 al bijna kampioen toen de competitie werd stilgelegd, maar mocht niet promoveren. Het jaar erna waren de Brabanders opnieuw favoriet maar werd de copetitie al na zes speelronden gestaakt. Dit seizoen zorgde een beroerde eerste seizoenshelft ervoor dat OSS niet meedoet om de titel. Wel staan ze inmiddels vijfde, met uitzicht op de play-offs om promotie.
Hoogland is 16e maar heeft alles om voor de spelen. De voorsprong op de 17e plaats, die directe degradatie betekent, is maar één punt, de achterstand op de veilige 14e plaats is vier punten. Als de goede lijn die onder interim-trainer Rick Hoogendorp is ingezet -9 punten uit vier duels- wordt doorgetrokken, is lijfsbehoud zeker mogelijk voor Hoogland.
Sohaib Echahbouni ontbreekt vanwege privé-omstandigheden bij Hoogland, terwijl Cas Mocking, Tim Iddekinge en Ruud Vos er door blessures niet bij zijn. Ook Jordan Kemp zal het duel moeten missen. Dat betekent dat er enkele jeugdspelers aansluiten bij de selectie.

Hercules maakt geen doelpunten meer

Hercules is één van de drie ploegen in de derde divisie die 50 doelpunten of meer maakte, maar de laatste weken is de productie gestokt. De afgelopen drie duels leverden evenzoveel nederlagen op, waarvan twee met 1-0. Tegenstander Hollandia is voorlaatste en verloor vier van de laatste vijf duels. Die ene zege was wel een wonderbaarlijke 5-3 tegen titelkandidaat OFC.
Eerder dit seizoen won Hercules de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Hoorn met 2-0, dankzij treffers van Shanon Carmelia en Steff van Rooijen.
Trainer René van der Kooij kan geen beroep doen op Lars Vermeulen, die kampt met een liesblessure. Dick Homoet is een twijfelgeval en de van een knie-operatie herstellende Fons Mulder is ook niet beschikbaar.
Beide duels beginnen vanmiddag om 14.00 en zijn live te volgen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht. Bij Hollandia - Hercules is Arnold schenk de verslaggever. Bert Kous is onze man bij Hoogland - OSS 1920.