FC Utrecht heeft weer huiswerk na nederlaag: 'Van verliezen leer je eigenlijk het meest'

UTRECHT - FC Utrecht heeft na de nederlaag tegen Feyenoord nog vier duels in de eredivisie op het programma staan voordat de play-offs van start gaan. Volgens hoofdtrainer Rick Kruys moeten die duels gebruikt worden om in die play-offs zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het verloren duel tegen Feyenoord hoeft daardoor dan ook geen ramp te zijn.
Ik heb wel een stukje karakter in het elftal gezien waarmee we verder kunnen
Rick Kruys

Beste versie worden

Trainer Kruys zag waar het tegen Feyenoord bij zijn ploeg aan ontbrak. "In de laatste fase waren we niet goed genoeg. Er was geen goede afstemming en er werden verkeerde keuzes gemaakt", zegt de oefenmeester. "De jongens hebben er alles aan gedaan. Ik heb wel een stukje karakter in het elftal gezien waarmee we verder kunnen."
"Van verliezen leer je eigenlijk het meest. Dit zijn wel de momenten die je bij elkaar komt om dingen te bespreken. Misschien hebben we dit wel nodig om in de play-offs te pieken", aldus Kruys. "Uiteindelijk hoop ik dat we in de eindfase van de competitie de beste versie van onszelf zijn."
Trainer Rick Kruys in gesprek met verslaggever René van den Berg
Doelpuntenmaker Sander van de Streek was helemaal op na het duel. "We hebben er heel veel energie in gestopt. Als je dan door een blessure met tien man komt te staan dan is het heel zwaar. We proberen te overleven en geven het dan toch weg. We knokten zo voor elkaar en we waren zo dichtbij. Het is gewoon klote", aldus Van de Streek.
Als kleine jongen droom je ervan om in dit soort stadions te spelen
Fabian de Keijzer
Sander van de Streek in gesprek met verslaggever René van den Berg
"Het is altijd zuur als je in de laatste minuten verliest", zegt De Keijzer. De doelman hield zijn ploeg met een aantal belangrijke reddingen nog in de wedstrijd. "Ik heb mijn best gedaan. Als kleine jongen droom je ervan om in dit soort stadions te spelen. Met zoveel publiek was voor mij voor het eerst. Daar geniet je wel van."

Blessure St. Jago

Met nog tien minuten te gaan ging verdediger Tommy St. Jago met Dessers een duel aan. De verdediger van FC Utrecht kwam verkeerd terecht en greep direct naar zijn knie. Opvallend aan dat moment was de keuze van de grensrechter. Hij besloot namelijk om niet direct te vlaggen terwijl het buitenspel was. "Daar raakte ik vrij opgewonden van. Als hij zijn vlag omhoog steekt hoeft dat duel niet gespeeld te worden", aldus Kruys.
Fabian de Keijzer in gesprek met verslaggever René van den Berg
De Keijzer zag het blessuremoment St. Jago van dichtbij. "Ik weet niet precies wat er gebeurde. Hij kwam heel naar terecht. Je hebt daar een stukje kunstgras. Als je van gras naar kunstgras gaat dan is het een heel groot verschil. Hij remde af want hij wilde niet de boarding invliegen. Tommy is geen piepert. Ik ken hem al tien jaar. Als hij zo reageert dan weet ik dat er echt iets aan de hand is."
"Ik vind het echt vervelend voor hem. Het ziet er niet goed uit. Ik hoop dat het meevalt, we weten nog niks", zegt Van de Streek erover.