Knokkend FC Utrecht door late treffer onderuit in De Kuip

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de Rotterdamse Kuip verloren van Feyenoord. De ploeg van hoofdtrainer Rick Kruys moest het laatste kwartier met een man minder spelen. Dat deed de Utrechters de das om want in de zesde minuut van de extra tijd schoot Luis Sinisterra de winnende 2-1 binnen.
Feyenoord - FC Utrecht
Feyenoord - FC Utrecht © Orange Pictures

Geen treffers voor rust

In het eerste half uur had Feyenoord het betere van het spel. De Rotterdammers hadden kansjes via Cyriel Dessers en Bryan Linssen maar gescoord werd er niet.
Richting het einde van de eerste helft kwam FC Utrecht beter in de wedstrijd. Op slag van rust was er nog wel een grote kans voor Feyenoord. Het schot van Reiss Nelson belandde in het zijnet.

Eigen goal Van der Hoorn

Vlak na rust kwam de thuisploeg op 1-0 voorsprong. Na slordig balverlies van Simon Gustafson konden de Rotterdammers de bal voor het doel gooien. Via het hoofd van FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn verdween de bal in het Utrechtse doel.
Via een eigen doepunt van Van der Hoorn kwam Feyenoord op 1-0 voorsprong
Met de 65e minuut op de klok kwam de 1-1 op het scorebord. Na een goede actie van Pontus Almqvist wist Othmane Boussaid de bal voor te geven. Sander van de Streek kon het laatste tikje geven: 1-1.
De 1-1 van Sander van de Streek

St. Jago opnieuw geblesseerd

Met nog tien minuten te gaan ging verdediger Tommy St. Jago met Dessers een duel aan. De verdediger van FC Utrecht kwam verkeerd terecht en greep direct naar zijn knie. Hij moest vervolgens met een brancard worden afgevoerd. St. Jago is net terug van een langdurige blessure aan zijn knie die hij afgelopen zomer opliep.
FC Utrecht moest door de blessure van St. Jago de laatste tien minuten met een man minder spelen doordat alle wissels al waren gebruikt.

Sinisterra matchwinnaar

In de zesde minuut van de extra tijd kreeg FC Utrecht alsnog de deksel op de neus. Luis Sinisterra ging met een actie drie Utrechters voorbij en hij wist vervolgens de 2-1 op het scorebord te zetten.
De 2-1 van Luis Sinisterra

Ranglijst

Ondanks de nederlaag blijft FC Utrecht zevende in de eredivisie. De Utrechters hebben 42 punten, twee minder dan nummer zes Vitesse. Nummer acht FC Groningen staat op 36 punten. Komende vrijdag neemt FC Utrecht het in eigen huis op tegen nummer tien NEC.