Hockeyers Kampong spelen sleutelduel gelijk: 'Moet keer goed vallen'

UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben het sleutelduel om play-offs voor de landstitel met Oranje Rood gelijkgespeeld. De hoofdklassers hielden het in Utrecht op 1-1.
Kampong - Oranje Rood
Kampong - Oranje Rood © RTV Utrecht
De eerste helft ontbrandde niet. Er waren weinig kansen en het spel speelde zich voornamelijk tussen de cirkels af. In het tweede kwart kreeg Kampong wat meer kansen dan in het eerste kwart, maar de scherpte in de afronding ontbrak, zoals vaker dit seizoen.
In het derde kwart had Kampong de uitgelezen kans om de score te openen, maar Jip Janssen miste een strafbal. Kort daarna was het wel raak. Boet Phijffer knalde in de 39e minuut met een schot uit de lucht binnen.
Daarna kwam er een offensief van Oranje Rood en dat werd beloond. Joep de Mol scoorde uit een strafcorner in de 64e minuut. Meer goals vielen er niet op sportpark De Klapperboom.
Kampong-speler Sander de Wijn: 'Die tranen komen van de spanning die wegvalt'

Ranglijst

Kampong blijft vierde in de hoofdklasse en houdt met het gelijkspel nummer vijf Oranje Rood achter zich. Het verschil is twee punten. De eerste vier teams gaan strijden in de play-offs om het landskampioenschap. Er staan nog twee wedstrijden op de rol.

Tranen

Na het duel met Oranje Rood kwamen er tranen bij Kampong-speler Sander de Wijn, die terugkeerde na een blessure. "De spanning viel eraf. We hadden kunnen en moeten kunnen", verklaart De Wijn. "Kampong is mijn club, ik speel hier veertien jaar. Je hebt betere en mindere tijden. Het gaat nu niet naar wens."
De Wijn had het gevoel dat zijn aanwezigheid zijn medespelers hielp. "Dat gaf ze een boost voor een kleine procent extra." Ploeggenoot Lars Balk onderstreept dat: "Ik had het gevoel dat we de hele wedstrijd onder controle hadden en Sander (De Wijn, red.) bracht rust en vertrouwen."
Mijn gevoel is dat het punt voor Oranje Rood gestolen is
Lars Balk, speler Kampong
Het gelijkspel kwam hard binnen bij Balk. "Ik ben op. Mijn gevoel is dat het punt voor Oranje Rood gestolen is. De corner waar de goal uit kwam had de scheids nooit mogen geven."
Er volgen spannende weken voor Kampong. Ze doen niks speciaals, ondanks dat ze in de afgelopen weken van de tweede naar de vierde plek zakten. "We staan gewoon dichtbij elkaar. We spelen goed, maar hij moet een keer goed vallen", besluit Balk.
Kampong-speler Lars Balk: 'Het moet een keer goed vallen'
Kampong - Oranje Rood: 1-1

39' Boet Phijffer (1-0)
64' Joep de Mol (1-1, strafcorner)