Hercules verliest van DEM op feestdag 140-jarig bestaan: 'Niet scherp'

UTRECHT - Hercules heeft het 140-jarig bestaan geen extra glans gegeven met een zege in de derde divisie B. In Utrecht gingen ze met 0-1 onderuit tegen DEM.
Hercules - DEM
Hercules - DEM © RTV Utrecht
Verslaggever Menno Schilder vat Hercules - DEM samen
Hercules was sterker in de eerste helft en kreeg goede kansen op de openingstreffer. Onder meer een kopbal van Lars Vermeulen belandde op de lat. In de loop van de eerste helft kwam DEM met een paar kansen iets beter in de wedstrijd.
Vroeg in de tweede helft keek Hercules verrassend tegen een 0-1 achterstand aan. Bij de eerste uitbraak van DEM in de tweede helft, werd Timo Wolters in de zestien neergelegd door doelman Pepijn Vonk. De scheidsrechter bestrafte het met een penalty, die werd benut door Anthony van Dongen.
Na de goal liep het niet meer bij Hercules in tegenstelling tot DEM. De Utrechters ontsnapten enkele keren aan de 0-2. Toch was Hercules via Tyrone Fonville in de zeventigste minuut dichtbij de gelijkmaker. De clubtopscorer raakte de paal. De Utrechtse derde divisionist kreeg in het laatste deel meer kansen op de 1-1, maar het was niet scherp in de afronding tegen de ploeg die de laatste weken in vorm is.
Hercules-trainer René van de Kooij: 'Wij zijn voorin niet scherp momenteel'

Ranglijst

De nacompetitie om promotie is verder uit zicht geraakt voor Hercules, dat van de vijfde naar de zesde plaats is gezakt in de derde divisie B. Ze hebben 42 punten uit 27 wedstrijden. DEM staat veertiende.
Hercules-speler Bjorn van Gorkom: 'Geloof om te promoveren leeft nog steeds'

Ambitie promotie

Promotie leeft nog zeker bij Hercules zegt speler Bjorn van Gorkom. "We zijn allemaal ambitieus. Drie verliespartijen op rij doen daar niet wat van af. Eerst moeten we alles analyseren en kijken wat misgaat. Daarna moeten we er staan om promotie af te dwingen."
Vanwege het 140-jarig bestaan wilde Hercules zich van de goede kant laten zien. Hercules-trainer René van der Kooij: "Ik zeg nog een keer dat dat heel moeilijk is op dit veld. Dan zeggen ze daar heeft de tegenstander ook last van, maar wij hebben meer balbezit. Jeugdteams hebben dit weekend mooie resultaten geboekt en laten zien dat de club in de lift zit, maar vandaag was het even niet."
Kansen niet afmaken is het verhaal van de laatste drie wedstrijden
René van der Kooij, trainer Hercules
Van der Kooij zag dat zijn team tegen DEM voorin niet scherp was. "Voorheen maakten we van een halve kans nog weleens een goal. Nu hebben we er vijf, zes nodig en dan zit die er nog niet in. Dit is het verhaal van de laatste drie wedstrijden."
Kevin Ligtermoet in gesprek met verslaggever Menno Schilder over zijn vuurdoop als trainer bij Hercules
Hercules - DEM: 0-1

52' Anthony van Dongen (0-1, pen.)