Derde divisie: Hercules moet weer eens winnen, degradatiestrijd Hoogland duurt voort

© RTV Utrecht
UTRECHT - In de derde divisie B is Hercules nog steeds in de race voor plaatsing voor de play-offs om promotie. Hoogland is verwikkeld in een felle degradatiestrijd. Hercules treft zondag in eigen huis DEM, Hoogland gaat in Amsterdam op bezoek bij JOS Watergraafsmeer.
Twee duels, nul punten en nul doelpunten. Dat was de wel heel magere oogst van Hercules in het Paasweekend. Voor 'als' koop je niks, maar als Hercules met Pasen gewoon aan de verwachtingen had voldaan, hadden René van der Kooij en zijn mannen nu tweede gestaan.
Maar Hercules staat nu vijfde, op vier punten van nummer twee OFC en moet vanmiddag maar weer eens punten pakken tegen DEM. En dat wordt geen makkelijke klus, want de laagvlieger uit Beverwijk pakt de laatste de punten: vier van de vijf laatste duels werden gewonnen. En DEM, dat in de winterstop 18e en laatste stond, is nu 14e.
René van der Kooij kan beschikken over een complete selectie en weet dat zijn ploeg eerder dit seizoen in Beverwijk met 1-0 won.

Draad oppakken

Hoogland won de eerste twee duels onder Rick Hoogendorp, maar leed op Paasmaandag een teleurstellende nederlaag tegen HSC'21. Vanmiddag moet in Amsterdam de draad worden opgepakt tegen JOS Watergraafsmeer. Die ploeg is op de 13e plaats en een voorsprong van zeven punten op Hoogland ook nog niet zorgenvrij.
Hoogland is voorlaatste en moet minimaal één plaats stijgen om directe degradatie te ontlopen. Op dit moment is de achterstand op nummer 16 Hollandia twee punten. DEM, dat op de 'veilige' veertiende plaats staat, heeft vier punten meer dan Hoogland. Hercules kan Hoogland dus helpen vanmiddag.
Rick Hoogendorp kan weer beschikken over de van een blessure herstelde Sohaib Echabouni. Bas Wobbes i geschorst en Cas Mocking en Tim van Iddekinge zijn geblesseerd.
Hercules - DEM is vanmiddag vanaf 14.00 live te horen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht. Menno Schilder is de verslaggever. Van JOS - Hoogland houden we u op de hoogte via tussenstanden.