VV Utrecht stunt niet in bekerfinale tegen Sliedrecht Sport: 'Trots'

UTRECHT - De volleybalsters van VV Utrecht hebben niet voor een stunt gezorgd in de bekerfinale. De ploeg van Ali Moghadassian verloor in Ede met 3-1 van Sliedrecht Sport.
Ondanks het verlies straalt VV Utrecht na de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport
Ondanks het verlies straalt VV Utrecht na de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport © RTV Utrecht
De eerste set was spannend tot het eind. VV Utrecht kreeg setpoints, maar pakte die niet. Sliedrecht Sport won met 26-24. In de tweede set kwam VV Utrecht op een ruime voorsprong. De regerend landskampioen knokte zich terug. Echter ging de set met 25-27 naar de Utrechtse eredivisie debutant.
In de derde set kreeg VV Utrecht een klap te verwerken. Sliedrecht Sport pakte een ruime voorsprong en was uiteindelijk met 25-19 te sterk. De laatste set ging aan het begin gelijk op, maar vervolgens sloeg Sliedrecht Sport een gat. De eindstand was 25-17 in het nadeel van VV Utrecht, dat zaterdag werd uitgeschakeld in de kwartfinale van de play-offs om de landstitel tegen Sneek.

Trots

Ana Rekar, die het in de bekerfinale opnam tegen haar zus Emma, geeft aan dat ze trots is, ondanks het verlies. "Ik ben op deze net zo trots als al m'n andere medailles. Dat we hier mochten staan hebben we aan onszelf te danken. In alle duels hiernaartoe hebben we echt moeten strijden om te winnen. Sliedrecht Sport was vandaag beter en dat maakt het oke."
Ik vond dit een van de beste wedstrijden van het seizoen
Ali Moghadassian, trainer VV Utrecht
Ook bij VV Utrecht trainer Ali Moghadassian overheerste een trots gevoel. "Ik vond dit een van de beste wedstrijden van het seizoen, vooral de eerste twee sets. Daarnaast hoop ik dat we vaker in zo'n ambiance mogen spelen."
Rekar merkte dat Sliedrecht Sport na de 1-1 in sets sterker was. "We liepen al op onze tenen, we konden niet meer geven. Zij konden er nog een stapje bij doen."
VV Utrecht-speelster Ana Rekar: 'We konden niet nog meer op onze tenen lopen'
Voor VV Utrecht is nu de vakantie aangebroken. Moghadassian kijkt met een tevreden gevoel terug op het seizoen. "Sportief hebben we onze doelen gehaald. Het niveau nam, ondanks blessures van belangrijke speelsters, beetje bij beetje toe. Corona, meerdere wedstrijden in een week en speelsters die ernaast werken maakten het ook zwaar."
VV Utrecht-trainer Ali Moghadassian: 'Ik hoop dat we vaker in zo'n ambiance mogen spelen'
Sliedrecht Sport - VV Utrecht: 3-1

Setstanden: 26-24, 25-27, 25-19 en 25-17

Sliedrecht Sport - VV Utrecht in de Van der Knaaphal in Ede
Sliedrecht Sport - VV Utrecht in de Van der Knaaphal in Ede © RTV Utrecht