Ook basiself FC Utrecht wint oefenduel: 'Goeie dingen laten zien'

UTRECHT - FC Utrecht heeft donderdagmiddag het tweede oefenduel van deze week ook winnend afgesloten. In Deventer won de basisploeg van trainer Rick Kruys met 0-3 van Go Ahead Eagles.
Go Ahead Eagles - FC Utrecht
Go Ahead Eagles - FC Utrecht © RTV Utrecht
De Utrechtse treffers kwamen in de eerste helft op naam Quinten Timber en Othmane Boussaid. Na rust bepaalde clubtopscorer Bart Ramselaar de eindstand op 0-3.

FC Utrecht de betere ploeg

De ploeg van trainer Kruys kan terugkijken op een uitstekend oefenduel. Vooral de eerste helft speelde FC Utrecht erg goed. Het gaf de tegenstander uit Deventer geen ruimte en gaf heel snel druk op de bal om Go Ahead voetballen onmogelijk te maken. Het leverde Utrecht veel balbezit op en Go Ahead kwam nauwelijks tot kansen, Utrecht des te meer.
In de tweede helft was de wedstrijd iets meer in evenwicht. Op de eindstand van 3-0 was dan ook niets af te dingen.
Go Ahead Eagles - FC Utrecht: 0-3

10' Quinten Timber (0-1)
14' Othmane Boussaid (0-2)
63' Bart Ramselaar (0-3)

Kruys tevreden

"We hebben goeie dingen laten zien vandaag", blikt trainer Rick Kruys terug tegenover RTV Utrecht. "Vooral ook aan de bal. Omdat we in de laatste wedstrijd het vooral van de omschakeling moesten hebben ben ik daar wel tevreden over."
Waar FC Utrecht tegen RKC en Fortuna kansen liet liggen, was het in het oefenduel tegen Go Ahead wel meer dan één keer raak. "Nu kom je vrij snel met 2-0 voor. Dat had afgelopen weekend ook gekund. Je ziet dat het een positieve flow geeft aan het elftal", zegt Kruys. "We gaan nu rustig met de staf evalueren wat het team en de strijdwijze gaat worden tegen Feyenoord."
Hoofdtrainer Rick Kruys van FC Utrecht in gesprek met verslaggever René van den Berg
Afgelopen dinsdag had FC Utrecht, toen speelden de spelers die de afgelopen wedstrijden niet in de basis begonnen, al ADO Den Haag in een oefenwedstrijd verslagen.
Komende vrijdag is FC Utrecht-middenvelder Quinten Timber te gast in Een Berg Sport op RTV Utrecht. FC Utrecht hervat op zondag 24 april de eredivisie met een uitduel tegen Feyenoord.