FC Utrecht wint oefenduel van ADO Den Haag: 'Bij vlagen prima gespeeld'

UTRECHT - FC Utrecht heeft het oefenduel met de reserves van ADO Den Haag gewonnen. De Utrechter, waar de spelers begonnen die de afgelopen weken niet in de basis begonnen, wonnen met 3-1 van de eerste divisionist.
FC Utrecht oefende op Sportcomplex Zoudenbalch tegen ADO Den Haag
FC Utrecht oefende op Sportcomplex Zoudenbalch tegen ADO Den Haag © RTV Utrecht
Achter gesloten deuren scoorden voor FC Utrecht Mimoun Mahi, Pontus Almqvist en Hidde ter Avest. Het enige tegendoelpunt kwam op naam van Samy Bourard.
Donderdag oefent FC Utrecht weer. Dan is in Deventer Go Ahead Eagles de tegenstander.

Reacties

"Het is belangrijk dat de jongens die de laatste weken minder gespeeld hebben weer 90 minuten gaan spelen richting de eindfase van het seizoen", zei trainer Rick Kruys na afloop. "De resultaten zijn nu niet gehoopt dus wil je dat iedereen voor zijn kans gaat. Ik vond dat er vandaag bij vlagen prima werd gespeeld."
Rick Kruys in gesprek met René van den Berg
Mimoun Mahi maakte één van de Utrechtse treffers. Daar was de aanvaller, die vaak kampt met blessures, blij mee. "Dat is heel fijn. Het was ook lang geleden. Het is altijd lekker om een doelpunt te maken en betrokken te zijn bij het team."
"Het is heel lastig om elke keer terug te komen van blessures. Ik ben blij dat ik op het veld sta en dat koester ik", aldus Mahi. "Ik heb er ook aan gedacht om een tijdje helemaal niks te doen. Zodat mijn lichaam echt helemaal rust krijgt. Maar ik wil het team heel graag helpen ook al gaat het ten koste van mijzelf."
Mimoun Mahi in gesprek met verslaggever René van den Berg
Mahi weet ook dat er in competitieverband snel een omslag moet komen. "Er is veel positieve energie. Rick Kruys stopt er heel veel in. Dat voelen we als spelersgroep aan maar we moeten nu wel resultaten gaan halen", zegt Mahi.

Wat doet Kruys bij komst Fraser?

Verslaggever René van den Berg vroeg Kruys ook wat hij volgend seizoen gaat doen nu bekend is dat Henk Fraser de nieuwe hoofdtrainer wordt. "Ik weet het nog niet. Ik heb daar binnenkort een gesprek over. Ik heb wel tegen de club gezegd dat ik mij eerst focus op de komende weken."