Mannen én vrouwen UZSC naar halve finale beker, ZPC Amersfoort uitgeschakeld

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Utrechtse UZSC beleefde een prima weekend in de kwartfinales van de nationale waterpolobeker. Zowel de mannen als de vrouwen plaatsten zich voor de halve finale. ZPC Amersfoort werd uitgeschakeld.
De mannen van UZSC speelden een zeer spannend tweeluik tegen Polar Bears. Nadat de eerste wedstrijd zaterdagavond in 11-11 was geëindigd, stond het zondag tot één seconde voor tijd 8-8. Joep de Jong schoot UZSC in de slotseconde naar de 9-8 zege.
UZSC had het zichzelf veel makkelijker kunnen maken, maar zaterdag in Ede verspeelde de ploeg van Mike van den Brink een 7-2 voorsprong. Zondag werd een 4-2 achterstand omgebogen.
ZPC Amersfoort kwam er twee keer niet aan te pas tegen De Zaan. Zaterdag werd na een ruststand van 7-3 met 14-9 verloren. In de eigen Amarena wist ZPC Amersfoort zondag het thuisvoordeel niet uit te buiten. Bij rust was het al 1-7 en was het pleit beslecht. Uiteindelijk won De Zaan met 17-9.

Eerste duels zonder hoofdcoach

De vrouwen van UZSC speelden dit weekend de eerste wedstrijd sinds het op non-actief stellen van coach Joachim de Ruijsscher. Tegenstander was GZC Donk. Onder leiding van het interim-duo Dagmar Genee en Beatrix Fulop werd zaterdag in zwembad Krommerijn met 6-1 gewonnen.
De marge van vijf doelpunten bleek zondag in Gouda ruim voldoende. GZC Donk won wel, maar de 10-8 was niet voldoende om de Utrechtse formatie uit te schakelen.
Overigens is nog steeds onduidelijk waarom De Ruijsscher precies het veld moest ruimen en welke consequenties dat verder heeft.
De loting voor de halve finales is nog niet bekend