Kampong verliest van Amsterdam en zakt op ranglijst: 'Maar we speelden geweldig'

UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben een dure nederlaag geleden tegen directe concurrent Amsterdam. De Utrechters verloren met 1-0 waardoor ze op de ranglijst van de tweede naar de vierde plek zakken.

Late beslissing

Kampong was de hele wedstrijd de bovenliggende partij maar in het laatste kwart kregen de Utrechters de deksel op de neus. Mirco Pruyser zorgde in de 61e minuut voor de 1-0 en daarmee de nederlaag voor Kampong.

Ranglijst

Met 36 punten uit 19 wedstrijden is Kampong naar de vierde plaats op de ranglijst gezakt. De Utrechters willen in de top vier eindigen want dan mag het deelnemen aan de play-offs om de landstitel. Het verschil met nummer vijf HGC is op dit moment vier punten.
We waren de bovenliggende partij
Jonas de Geus

Geen punten, wel goed spel

Het was een teleurstellende middag voor Kampong. "Ik vind dat we een geweldige wedstrijd hebben gespeeld. Qua veldspel was het heel erg goed", blikte coach Roelant Oltmans terug op het duel. "Op de een of andere manier hebben we ons niet beloond met goals. Dat is het grote probleem. Zij krijgen één veldkans en die gaat erin."
Kampong-coach Roelant Oltmans over de nederlaag
"We hadden een goed plan van tevoren en daar hielden we ons goed aan. We waren de bovenliggende partij", zegt Jonas de Geus. "Zij hebben aan één kansje genoeg."
Ook de strafcorners van Kampong liepen niet. "De ballen gingen nagenoeg allemaal recht op de keeper af", zegt Oltmans die zich geen zorgen maakt over de strafscorner. "We hebben heel veel vertrouwen in Jip (Janssen, red) Normaal maakt hij er altijd wel 1 of 2."

Kemperman en De Wijn al lang niet inzetbaar

Oltmans kan ook al enige tijd niet beschikken over Robbert Kemperman en Sander de Wijn. "Dat is duidelijk. Maar we missen hen al een tijdje. Ik verwacht dat ze aan het einde van de competitie nog gaan spelen."
Doordat de twee internationals ontbreken wordt er meer gevraagd van de andere spelers."Ja klopt. Als er twee jongens geblesseerd raken moeten de andere jongens veel meer minuten maken. Maar dat is geen probleem want we zijn fit. Het is niet dat we daardoor hebben verloren."
Kampongs-speler Jonas de Geus in gesprek met verslaggever Tim Steens
Amsterdam - Kampong: 1-0

61' Mirco Pruyser (1-0)