FC Utrecht weet vele kansen niet te benutten en speelt gelijk tegen Fortuna

UTRECHT - FC Utrecht heeft zich in de eredivisie flink tekort gedaan tegen Fortuna Sittard. De Utrechters hadden, vooral in de eerste helft, levensgrote kansen maar het duel tegen de Limburgers eindigde in een 1-1 gelijkspel.
FC Utrecht  - Fortuna Sittard
FC Utrecht - Fortuna Sittard © Orange Pictures

Ranglijst

FC Utrecht komt door het gelijkspel op 42 punten uit 29 wedstrijden en staat daarmee zesde. Vitesse, dat nog in actie moet komen dit weekend, staat zevende met één punt minder. De Arnhemmers nemen het zondag op tegen SC Cambuur.
FC Utrecht - Fortuna Sittard: 1-1

5' Bart Ramselaar (1-0)
61' Zian Flemming (1-1)

Goede start

Toen de vijfde minuut op het scorebord stond haalde Bart Ramselaar vanaf de rand van de zestien uit. Het schot van de Amersfoorter verdween via de grond in het Limburgse doel: 1-0.
De 1-0 van Bart Ramselaar

Kans op kans op kans

Na iets meer dan twintig minuten spelen was Boussaid dichtbij de 2-0 maar het schot van de Belg ging net naast het doel. Ook Willem Janssen had nog in de eerste helft de kans om de score uit te breiden. De aanvoerder van FC Utrecht kopte na een hoekschop net over.
Daarmee was het nog niet gedaan met de kansen in de eerste helft. Na een goede omschakeling kwam de bal tussen Ramselaar en Quinten Timber. De twee konden beiden de bal zo op doel schieten, maar ze twijfelden te lang wie er ging uithalen. Dat was uiteindelijk Timber. Het schot van de middenvelder kon gekeerd worden door doelman Van Osch.
Even later waren er opnieuw nog twee grote schotkansen. Timber schoot hard en hoog naast, de poging van Ramselaar belandde in de handen van de doelman van Fortuna.

De Keijzer belangrijk

Ook na rust waren er grote kansen voor FC Utrecht. De kopbal van Van der Hoorn werd gekeerd en Douvikas kreeg de bal van dichtbij niet tussen de palen. Maar ook Fortuna was gevaarlijk. Doelman de Keijzer had twee goede reflexen en Van der Kust kon de gelijkmaker maar net van de lijn houden.

Deksel op de neus

Toch was het Fortuna Sittard dat scoorde. Na een scrimmage kon Zian Flemming het laatste tikje geven waardoor de 1-1 op het scorebord kwam.
De 1-1 van Zian Flemming
Vlak na de tegentreffer was er de zoveelste grote kans voor FC Utrecht. De bal viel voor open doel voor de voeten van Boussaid maar de Belg werkte de bal over het Limburgse doel.
Een minuut voor tijd ontplofte Stadion Galgenwaard door een kopbal van Van der Maarel. De routinier leek de 2-1 op het scorebord te zetten. De VAR greep echter in omdat de bal tegen de arm van aanvoerder Janssen was gekomen. Arbiter Van der Eijk keurde de treffer na het bekijken van de beelden af.
De 2-1 van FC Utrecht werd afgekeurd