Jong FC Utrecht wint na knappe comeback van MVV: 'Zege afgedwongen'

UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft vrijdag gewonnen van MVV. In stadion de Geusselt in Maastricht werd het 2-4 na Utrechtse doelpunten van Mohamed Mallahi, Mees Rijks, een eigen doelpunt en Eros Maddy. Namens de Limburgers scoorde Mitchy Ntelo twee keer.
Mees Rijks op archiefbeeld
Mees Rijks op archiefbeeld © Orange Pictures
De Utrechtse beloftenploeg speelde een sterke eerste helft, maar moest ook direct hard aan de bak. Al in de eerste minuut kwam de ploeg op achterstand na een treffer van Ntelo, die de bal van dichtbij in het net schoot. Hoewel Jong FC Utrecht daarna meerdere kansen kreeg om de stand gelijk te trekken, volgde het tweede doelpunt voor MVV in de 23e minuut: Ntelo schoot de bal achter doelman Thijmen Nijhuis.
Toch wist de ploeg van Darije Kalezic zich terug te knokken. Mohamed Mallahi speelde in de 32e minuut de bal door de benen van MVV-doelman Romain Matthys en zo werd het 2-1. Na meerdere kansen volgde ook het tweede doelpunt: na een actie van Rocco Robert Shein trapte Mees Rijks het tweede doelpunt binnen in de 39e minuut.
Aan het eind van de eerste helft en het begin van de tweede helft waren beter en tikten we ze weg
Mees Rijks

Jong FC Utrecht loopt weg na rust

Ook in de tweede helft toonde Jong FC Utrecht zich sterk: Shein schoot via een MVV-speler het derde doelpunt al in de 47e minuut binnen vanuit een onmogelijke hoek. Ook MVV kreeg in de tweede helft nog een aantal kansen. Zo maakte Sven Blummel bijna de gelijkmaker, maar wist doelman Nijhuis dat te voorkomen.
In de 81e minuut kreeg MVV opnieuw de mogelijkheid om het gelijkspel te maken: Rick Meissen zou in het zestienmetergebied de bal met zijn hand hebben geraakt. Een strafschop van Blummel miste echter het doel, waardoor opnieuw de gelijkmaker uitbleef.
In de 88e minuut maakte Eros Maddy het feest compleet voor de Utrechtse beloftenploeg: via een been van een MVV'er belandde de bal tegen de touwen en werd het 2-4.
Jong FC Utrecht staat na 34 wedstrijden 17e in de Keuken Kampioen Divisie.
Mees Rijks: "Zeker een terechte overwinning"

Zege afgedwongen

"Dan zit je met je handen in het haar", vertelt Mees Rijks na afloop. "Dan denk je toch: waar moet je beginnen? Maar als je rustig je taken blijft uitvoeren, en dat hebben we met z'n allen gedaan, dan kan het toch. We zijn door blijven bikkelen. Daarna vielen die aansluitingstreffer en de 2-2. Dan ga je wel lekker de rust in."
Ondanks de drang van MVV vond de spits de zege van Jong Utrecht terecht. "We begonnen niet sterk, maar we hebben het wel afgedwongen", zegt hij. "Aan het eind van de eerste helft en het begin van de tweede helft waren beter en tikten we ze weg. Ik vond het zeker een terechte overwinning."
Ik heb Rick Kruys al gehad als trainer in de Onder 14. We kennen elkaar en ik kan goed met hem overweg.
Mees Rijks, spits Jong FC Utrecht
Rijks maakt een flinke ontwikkeling door. Zo speelde hij al 29 wedstrijden voor Jong Utrecht dit seizoen en scoorde hij vijf keer. "Ik ben tevreden over mijn ontwikkeling en heb niets te klagen. Ik mag af en toe meetrainen met het eerste en mocht mijn debuut al maken", legt hij uit.
"Dat was een droom die uitkwam. Sinds mijn twaalfde zit ik in de opleiding en dan is je debuut in de Galgenwaard heel bijzonder, helemaal tegen PSV... En ik mag veel spelen in Jong", aldus Rijks, die nu te maken heeft met Rick Kruys bij het eerste. "Ik heb Rick al gehad als trainer in de Onder 14. We kennen elkaar en ik kan goed met hem overweg. Ik moet er nog achter komen welke stappen ik nog moet maken, maar dat zijn vooral details. Ik heb er wel vertrouwen in."