FC Utrecht verzuimt zichzelf te belonen tegen RKC

UTRECHT - Rick Kruys heeft zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van FC Utrecht net niet kunnen winnen. De 36-jarige voormalig middenvelder zag zijn elftal bij RKC in blessuretijd een voorsprong weggeven: 1-1. Michiel Kramer kopte via de binnenkant van de paal raak voor de thuisploeg.
Rick Kruys kreeg FC Utrecht weer aan het voetballen, maar de echte beloning bleef uit
Rick Kruys kreeg FC Utrecht weer aan het voetballen, maar de echte beloning bleef uit © Orange Pictures
Kruys is de opvolger van René Hake, die wegens teleurstellende resultaten moest vertrekken. In Waalwijk zat ook Dick Advocaat op de tribune. De oud-bondscoach fungeert de resterende wedstrijden van dit seizoen als een 'klankbord' voor Kruys. "1-1 is enorm zuur. We hadden ons zelf gewoon moeten belonen. Of ik moe ben? Nee nu niet, ik zit nog vol in de emotie, maar dat gaat staks nog wel komen."
De highlights van RKC - FC Utrecht
Kruys en Advocaat zagen RKC al in de 6e minuut op voorsprong komen. De treffer van Melle Meulensteen werd afgekeurd omdat Kramer een overtreding beging. FC Utrecht nam daarna de wedstrijd in handen. RKC-doelman Etienne Vaessen redde na een klein half uur spelen knap op een kopbal van Tasos Douvikas.
Rick Kruys na zijn debuut als hoofdtrainer

Poeier van Timber breekt de ban

Kort daarop was het wel raak. Na een hoekschop van RKC schakelde Utrecht snel om. Quinten Timber haalde doeltreffend uit: 0-1. Willem Janssen, die zijn 250e officiële duel voor Utrecht speelde, zorgde voor rust op fraaie wijze voor de 0-2. Dat doelpunt ging niet door wegens buitenspel. "Ik dacht al dat ik buitenspel stond, maar hij was inderdaad wel heel mooi."
Willem Janssen ziet zijn wondergoal afgekeurd worden
Willem Janssen ziet zijn wondergoal afgekeurd worden © Orange Pictures
"We hebben enorm veel controle gehad vandaag", reageerde aanvoerder Janssen. "Alleen in het begin hadden we het moeilijk. We hadden 2-0, 3-0 moeten maken. Dan is het klaar." Janssen is een stuk gelukkig dan een paar weken geleden toen zijn rol uitgespeeld leek. "Maar potverdomme, we hadden moeten winnen."
René van den Berg in gesprek met Willem Janssen
Timber raakt vervolgens geblesseerd aan zijn enkel en kon niet verder. "Het voelt nu niet goed, we hebben de enkel ingetaped. Morgen maar kijken hoe het gaat, maar ik denk dat ik er wel weer bij ben volgende week." FC Utrecht kreeg ook zonder de Utrechter veel kansen, maar scoorde niet meer.
Dit is wel de manier waarop we verder moeten
Rick Kruys
Ook Simon Gustafson had moeten scoren, maar de Zweed, die een goede wedstrijd speelde, koos om Sylla te bedienen. "Het is altijd moeilijk achteraf. Op dat moment vond ik dat Moussa er beter voor stond, achteraf was dat misschien niet zo. Dat is voetbal. Je neemt beslissingen in een split seconde. Het is vervelend dat we niet winnen, maar we hadden weer plezier in het veld. Dat is belangrijk."
René van den Berg blikt terug met Simon Gustafson
RKC was ook na rust lange tijd onmachtig, totdat Kramer onverwacht scoorde. Utrecht blijft zevende met 41 punten. RKC heeft 28 punten en lijkt steeds meer op weg naar lijfsbehoud.
Quinten Timber denkt dat hij volgende week wel weer kan spelen
"De jongens hebben heel goed gespeeld. We laten ons alleen verrassen door Kramer. Dat had niet gemogen. Maar dit is wel de manier waarop we verder moeten. Ik zag energie, we speelden als team, we zijn alleen vergeten ons zelf te belonen."
RKC - FC Utrecht 1-1
0-1 Quinten Timber 34'
1-1 Michiel Kramer 91'
FC Utrecht heeft door het gelijke spel wel evenveel punten als Vitesse op plaats zes. De Arnhemmers verloren van AZ met 3-1. FC Utrecht heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan Vitesse.