Kampong verliest door treffer in laatste minuut: 'Mag niet gebeuren'

UTRECHT - Kampong is in de hoofdklasse tegen een zure nederlaag aangelopen. De Utrechtse hockeyers gingen met 1-2 onderuit tegen Den Bosch door een treffer in de laatste minuut.
Kampong - Den Bosch
Kampong - Den Bosch © RTV Utrecht
Na veertien minuten hockeyen kwam Kampong op 1-0 voorsprong. Derck de Vilder wist de openingstreffer te maken vanuit de rebound van een strafcorner. Twee minuten later was het alweer gelijk. Dylan Wotherspoon zorgde namens Den Bosch voor de 1-1.
De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Tot de absolute slotfase aanbrak. Den Bosch kreeg een strafcorner. Doelman David Harte van Kampong kon eerst nog redding brengen maar in de rebound wist Jaïr van der Horst namens Den Bosch alsnog de 1-2 te maken.
We hebben weleens voor hetere vuren gestaan
Jip Janssen

Ranglijst

Het is voor Kampong de tweede nederlaag op rij. Vorige week werd verloren van koploper Bloemendaal. Kampong staat in de hoofdklasse tweede met 32 punten.

Mag niet gebeuren

Bij Kampong kwam de nederlaag hard aan. "Dit is vervelend. We hebben het wel zelf gedaan want we hebben genoeg kansen gehad", sprak Bjorn Kellerman na afloop. "Dit mag niet gebeuren als je ziet hoeveel we creëren."
Bjorn Kellerman in gesprek met verslaggever Floris Mulder
Jip Janssen was na de beslissende treffer flink gepikeerd. Er zou shoot aan vooraf zijn gegaan. "We gingen verhaal halen bij de scheidsrechter en toen kwam Den Bosch er aangestormd. Toen ontstond er een opstootje. Dat was niet des hockeys. Er zat frustratie in."
Volgens Janssen kwam die frustratie ook door het spel. "Onmacht. We waren zwak in de duels. We konden gewoon niet ons Kampong-spel spelen met strakke mandekking. Het was een hele slordige wedstrijd. Die zitten er tussen."
Jip Janssen praat na met verslaggever Floris Mulder
Kellerman zegt dat er na twee nederlagen op rij geen reden voor paniek is. "We moeten zo min mogelijk praten. We moeten geen crisissessies of teamsessies doen. Kijken wat er mis is gegaan en zoveel mogelijk hockeyen. Dat we elkaar weer voelen en vinden. Geen woorden maar daden", aldus Kellerman.
"We worden hier niet zenuwachtig van. We hebben weleens voor hetere vuren gestaan", aldus Janssen.
Kampong – Den Bosch: 1-2

14' Derck de Vilder (1-0)
16' Dylan Wotherspoon (1-1)
70' Jaïr van der Horst (1-2)