Waterpoloërs ZPC Amersfoort en UZSC sluiten reguliere eredivisie af met zege

© Orange Pictures
UTRECHT - De waterpoloërs van ZPC Amersfoort hebben de reguliere eredivisie afgesloten met een 12-10 zege op nummer acht ZVL-1886. UZSC versloeg in Utrecht hekkensluiter SVH met 15-9.
Door de zege verzekerde ZPC Amersfoort zich van de zesde plek. UZSC is als zevende geëindigd met een punt minder dan ZPC Amersfoort. Beide ploegen waren al zeker van play-offs om de landstitel. In mei staan die op het programma. Tussentijds wordt het bekertoernooi vervolgd.

De wedstrijden

ZPC Amersfoort stond in de tweede periode met 5-2 voor, maar de bezoekers knokten zich terug. ZVL-1886 kwam in de derde periode op voorsprong, maar de ploeg uit Amersfoort liet de achterstand nooit groter worden dan een punt. In de laatste periode kwam ZPC Amersfoort weer op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Aanvoerder Sebastiaan van Mil was met vijf doelpunten topschutter bij de Amersfoorters.
UZSC had na iedere periode een voorsprong in handen. De periodestanden waren 5-2 8-3 11-8 en 15-9. Joep de Jong was met vier treffers topscorer bij de Utrechters.