Luuk Brouwers van Go Ahead Eagles naar FC Utrecht

© ANP
UTRECHT - Luuk Brouwers komt naar FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder speelt nu nog bij Go Ahead Eagles, maar komt volgend seizoen het Utrechtse team versterken. De voetballer heeft een contract getekend tot medio 2027.
Brouwers werd geboren in het Brabantse Helmond en startte zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Tussen 2014 en 2016 speelde hij bij de regionale jeugdopleiding Brabant United, waarna hij weer terugkeerde naar de Brabantse hoofdstad. Bijna twee jaar geleden maakte hij de overstap naar Go Ahead Eagles en promoveerde hij met zijn club naar de Eredivisie.
"Met Luuk halen we een dynamische middenvelder met veel power in huis, die de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt", laat technisch directeur Jordy Zuidam weten in een schriftelijk bericht. "Luuk is een echte winnaar, heeft inzicht, zowel met als zonder bal, en is een goede passer. Die kwaliteiten koppelt hij aan rendement in de vorm van assists en doelpunten. We zijn ervan overtuigd dat hij uitstekend binnen de ambities van onze club past en zien een succesvolle samenwerking tegemoet."
Brouwers is de tweede aanwinst van FC Utrecht voor het komend seizoen. Eerder dit jaar werd de Amerikaan Taylor Booth vastgelegd.