FC Utrecht voert eerste gesprekken met Advocaat over mentorrol

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht is in gesprek met Dick Advocaat (74) om hem een mentorrol te geven bij de staf van het eerste elftal. Hij zal dan interim-hoofdtrainer Rick Kruys (36) gaan ondersteunen.
Dinsdag maakte FC Utrecht bekend dat de verbintenis met trainer René Hake per direct werd beëindigd. Tot het einde van het seizoen is Kruys doorgeschoven van assistent naar hoofdtrainer. Technisch directeur Jordy Zuidam vertelde dat hij op zoek ging naar iemand om de huidige staf te ondersteunen.
Het is de bedoeling dat Advocaat vooral op de achtergrond, bijvoorbeeld tijdens de trainingen, een rol gaat vervullen. Hij zal bij wedstrijden niet in de dug-out zitten.

Rol niet onbekend voor Advocaat

Inmiddels zitten de eerste oriënterende gesprekken met Advocaat erop, weet RTV Utrecht. De voormalig bondscoach vervulde eenzelfde rol eerder in 2016 bij Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord.
"Ik denk dat het in die periode goed voor mij was om met iemand te stoeien over het vak. De klankbordfunctie paste Dick erg goed en daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor", zei Van Bronckhorst er toen over bij de NOS.

Advocaat bij FC Utrecht al succesvol

In het seizoen 2018/2019 werkte Advocaat als hoofdtrainer bij FC Utrecht. Hij werd toen aangesteld als de vervanger van de ontslagen Jean-Paul de Jong. Dat deed Advocaat niet onverdienstelijk. Hij wist met FC Utrecht via de play-offs Europees voetbal te halen. Toen was Kruys één van de assistenten van Advocaat.