Kampong verliest bij koploper Bloemendaal: 'Leken in eerste helft bang'

UTRECHT - Het is Kampong niet gelukt om dichterbij koploper Bloemendaal te komen op de ranglijst. De Utrechtse hockeyers verloren zondag namelijk van de regerend landskampioen met 2-1.
Bloemendaal - Kampong
Bloemendaal - Kampong © RTV Utrecht
Bloemendaal sloeg in het tweede kwart toe tegen Kampong. In de 23e minuut verzorgde Florian Fuchs de 1-0. Elf minuten later maakte Roel Bovendeert er 2-0 van.
Kampong wist via Jip Janssen in de 54e minuut nog de 2-1 te maken maar de gelijkmaker werd niet meer gevonden.
In de hoofdklasse staat Kampong tweede met 32 punten uit 15 duels. Bloemendaal is met vier punten meer de koploper.

Te slap

Volgens Balk hebben ze het duel vooral in de eerste 35 minuten verloren door te slap spel. "In de eerste helft speelden we heel bang. Ik weet niet wat er was. Dat kost je twee goals. Het leek wel of we de twee goals nodig hadden om wakker te worden", aldus Balk.
"Ik denk niet dat het aan scherpte lag vandaag. We speelden misschien in de eerste helft te safe", aldus hockeyer Terrance Pieters. "In de tweede helft gingen we tegen hun druk in hockeyen."
Kampong-speler Lars Balk in gesprek met verslaggever Floris Mulder
"Ik had er nog wel een goed gevoel over dat we de 2-2 zouden maken. Maar hij viel niet", zegt Balk. "We moeten naar de goede en mindere punten gaan kijken van deze wedstrijd."
Volgens Pieters de laatste twee gemakkelijke overwinningen Kampong niet in slaap gesust. "Dat is het laatste wat Kampong zou doen. Wij weten dondersgoed dat Bloemendaal van een ander kaliber is."
Kampong-speler Lars Balk in gesprek met verslaggever Floris Mulder
Bloemendaal - Kampong: 2-1

23' Florian Fuchs (1-0)
34' Roel Bovendeert (2-0)
54' Jip Janssen (2-1)