Hercules de baas over koploper OFC: 'Hadden huiswerk goed gedaan'

UTRECHT - Hercules heeft in de derde divisie B koploper OFC Oostzaan verslagen. De Utrechters waren in het uitduel, waarin de thuisploeg twee rode kaarten kreeg, met 1-2 te sterk.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van Hercules
OFC - Hercules
OFC - Hercules © RTV Utrecht
Na elf minuten voetballen kwam Hercules op 0-1 voorsprong via een treffer van Dirk Homoet. Nog voor rust kwam de OFC op gelijke hoogte. Denzel Prijor zorgde namens de thuisploeg voor de 1-1.
In de tweede helft kwam Hercules vervolgens met een man meer te staan. Sonny ten Hoope maakte hands en kreeg rood. Daarbij kreeg Hercules ook een strafschop die Rogier Benschop vervolgens wist te benutten. OFC kreeg in het laatste kwartier nog een rode kaart. Max Veerman moest na een overtreding het veld verlaten.
Hercules staat in de derde divisie B zesde op de ranglijst met 30 punten. Gemert is met 40 punten de nieuwe koploper, OFC staat nu tweede met eveneens 40 punten.
We deden precies de dingen die ze niet fijn vinden
René van der Kooij

Goed voorbereid

"We hadden onwijs goed ons huiswerk gedaan. We deden precies de dingen die ze niet fijn vinden", blikte trainer René van der Kooij terug op het duel. "We hadden de eerste 25 minuten volledig de controle."
Benschop was blij dat hij met zijn penalty belangrijk kon zijn. "Ik loop naar de bal, ik pak hem en dan moet je zeker zijn. Ik schoot hem hard binnen."
Trainer René van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Hercules maakte slim gebruik van de twee-man-meersituatie. "Toen lieten we ze komen. Dat hebben we heel professioneel uitgespeeld", aldus de oefenmeester. "Het is toch gaaf dat je positiespel dan zo is dat we de bal 39 keer rond konden spelen. Hier staat een hele tevreden trainer."
We hebben de bal nog lekker rond getikt
Rogier Benschop
Bij de tweede rode kaart werd er een pittige overtreding op Benschop gemaakt. "Hij kwam met gestrekt been op mijn kuit in. Ik had mn been gelukkig in de lucht. Heb ik hem op de grond staan dan had het erger kunnen zijn", aldus Benschop. "We zijn vervolgens niet meer in gevaar gekomen. We hebben nog lekker rond getikt."
Hercules-speler Rogier Benschop in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
OFC - Hercules: 1-2

11' Dirk Homoet (0-1)
30' Denzel Prijor (1-1)
62' Rogier Benschop (2-1, penalty)

Bijz. Rood voor OFC-spelers Sonny ten Hoope (62e min) en Max Veerman (75e min).