Onduidelijkheid rond toekomst Hake lijkt FC Utrecht niet te helpen: 'Misschien wil ik wel afscheid nemen'

UTRECHT - Het ontbreekt FC Utrecht de laatste weken aan vorm en vertrouwen. Volgens Mark van der Maarel en Bart Ramselaar is de onduidelijkheid van de toekomst van trainer René Hake daar geen oorzaak van. De oefenmeester zelf zegt dat er allang duidelijkheid over had kunnen zijn en lijkt zijn conclusies te trekken.
Maar misschien wil ik dat ook wel
René Hake weet niet of FC Utrecht afscheid van hem wil nemen
In Stadion Galgenwaard ging FC Utrecht met 1-3 onderuit tegen FC Groningen. Ramselaar noemt de nederlaag schandalig. "Het is heel slecht hoe we begonnen aan de wedstrijd. We hadden afgesproken om niet veel ballen terug te spelen op de keeper vanwege het slechte veld. Vervolgens spelen we de eerste bal terug op hem."
De Keijzer kreeg de bal niet goed onder controle en kwam in duel met De Leeuw terecht waaruit een penalty ontstond die vervolgens werd benut. De Leeuw maakte niet veel later de 0-2.
René Hake in gesprek met verslaggever René van den Berg
"Het is natuurlijk een tik als je binnen tien minuten met 0-2 achter komt", aldus Van der Maarel. "Desondanks konden we de druk erop zetten. Het ontbreekt dan net aan vorm en geluk om nog voor rust te scoren. We zitten niet in de beste fase maar deze zag ik even niet aankomen."

Wel kansen, geen gelijkmaker

De nederlaag is een nieuwe klap voor FC Utrecht. Van de laatste zestien wedstrijden werden er maar vier gewonnen. "Op dit moment zijn we het wel kwijt. Ik denk dat het aan vertrouwen ligt. Er waren grote kansen, die moeten er dan in", zegt Ramselaar. "Dit is echt doodzonde."
Mark van der Maarel in gesprek met verslaggever René van den Berg
Hake weet niet of vertrouwen het probleem is. "In wedstrijden zie je wel een bepaalde twijfel in de ploeg", zegt trainer Hake. "Maar we hebben een aantal hele goede momenten en kansen gehad namelijk."
Ik denk niet dat het de oorzaak is van de gebrekkige vorm op dit moment
Mark van der Maarel over onduidelijkheid rond toekomst Hake
"We hebben kansen en mogelijkheden voldoende gehad. Maarja als je ze niet maakt. Je mist op dit moment een aantal gasten die ze er heel makkelijk inleggen. Het zou lekker zijn als ze bij ons , net zoals bij Groningen, eenvoudig erin gaan", zegt Van der Maarel.
Komend weekend is er een interlandbreak. De week erna speelt FC Utrecht tegen RKC Waalwijk. "De neuzen moeten allemaal dezelfde kant op richting de play-offs. Daar gaan de prijzen verdeeld worden", spreekt de ervaren Van der Maarel.
Ik heb er vertrouwen in dat ze met mij door gaan
Bart Ramselaar

Toekomst Hake onduidelijk

Het contract van hoofdtrainer René Hake loopt komende zomer af. Er is nog geen duidelijkheid over een mogelijk langer verblijf van Hake in Utrecht of een eventuele opvolger. "Daar heb ik niet zoveel over te zeggen. Wij sluiten ons af van dat soort geluiden. Daar zijn we profs voor. Ik denk niet dat die onduidelijkheid de oorzaak is voor de gebrekkige vorm op dit moment", aldus Van der Maarel.
"Ik vind niet dat het een rol moet spelen. Daar had allang duidelijkheid over kunnen zijn. Ik weet wel wat ik daarvan vind. We hebben er al een langere periode met elkaar over gesproken", zegt Hake erover. De oefenmeester weet niet of dit betekent dat de club afscheid van hem zal nemen. "Maar misschien wil ik dat ook wel. Soms moet je zelf de handschoen oppakken."
Ook is de toekomst van Ramselaar nog niet zeker. Zijn contract loopt komende zomer af maar FC Utrecht heeft nog wel een optie om de verbintenis met een jaar te verlengen. "Dat hoor ik voor 1 april. Ik heb geen idee. Voor mij ligt de focus van wedstrijd tot wedstrijd."
Bart Ramselaar in gesprek met verslaggever René van den Berg
"Ik heb er vertrouwen in dat ze met mij door gaan. Het zou ook niet slim zijn als ze mij in de winter niet voor een groot bedrag lieten gaan en mij vervolgens gratis de deur uit laten lopen."