FC Utrecht na desastreus begin onderuit tegen FC Groningen

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft het thuisduel tegen FC Groningen verloren. De Noorderlingen scoorden in de eerste tien minuten al twee keer. Het duel in Stadion Galgenwaard eindigde uiteindelijk in 1-3.
Door het resultaat is het gat tussen nummer zeven FC Utrecht en nummer acht FC Groningen kleiner geworden. FC Utrecht heeft 40 punten, FC Groningen 36.
FC Utrecht - FC Groningen: 1-3

4' Mo El Hankouri (0-1, penalty)
10' Michael de Leeuw (0-2)
48' Bart Ramselaar (1-2)
89' Jorgen Strand Larsen (1-3)

Dramatisch begin

Al in de eerste minuut kwam FC Utrecht door eigen toedoen in de problemen. Doelman Fabian de Keijzer hield de bal te lang aan de voet waardoor FC Groningen-speler Michael de Leeuw het duel in aan gaan. De sluitpost haalde daarbij de Groningse aanvaller neer. De VAR greep in, strafschop. Mo El Hankouri faalde vervolgens niet vanaf elf meter: 0-1.
In de tiende minuut viel vervolgens ook de 0-2. De Leeuw schoot de bal vanaf de zestienmeterlijnhard tegen de Utrechtse touwen.
FC Utrecht had vervolgens nog in de eerste helft grote mogelijkheden om tot 2-2 te komen. Eerst was het Douvikas die van zo'n vijf meter afstand de bal niet goed raakte en vervolgens was het een schot van Van de Streek die maar net gekeerd kon worden door doelman Leeuwenbergh.

Aansluitingstreffer

In de rust kwam aanwinst Pontus Almqvist in het veld voor Remco Balk. Ook maakte Van de Streek plaats voor Mimoun Mahi. De Zweed Amqvist was direct betrokken bij de 1-2. De voorzet van Almqvist werd door doelman Leewenbergh losgelaten. In de rebound sloeg Bart Ramselaar toe door de bal binnen te schieten.
Tien minuten later had Ramselaar ook de gelijkmaker op zijn voeten. Het schot van de Amersfoorter vloog echter in de handen van Leeuwenbergh. Er waren ook nog kansen voor Douvikas, Van der Hoorn en Timber maar zonder succes.

Deksel op de neus

In de slotfase kreeg FC Utrecht de deksel op de neus. Vanuit de counter sloeg FC Groningen toe. Jorgen Strand Larsen schoot de 1-3 binnen en bepaalde daarmee de eindstand.