Pontus Almqvist: linkspoot uit nood geboren

© FC Utrecht
UTRECHT - Wie de nieuwe Zweedse aanvaller van FC Utrecht, Pontus Almqvist, tijdens de training ziet afwerken op doel, ziet het direct: hier schiet een pure linkspoot. Maar, achter de linksbenigheid van de 22-jarige rechtsbuiten zit een verhaal.
"Ik was rechtsbenig, maar toen ik acht was heb ik mijn been gebroken. Daarna ben ik met links gaan schieten", vertelt Almqvist, die voor een half jaar is vastgelegd. De aanvaller speelde tot vorige week voor het Russissche FK Rostov, maar heeft die club verlaten vanwege de oorlog.
Pontus Almqvist na vertrek uit Rusland: 'Nooit bang geweest'
"We zijn na gesprekken met onze families met vier Scandinavische jongens teruggekeerd naar huis", vertelt Almqvist, de sinds de zomer van 2020 in Rusland speelde. De Zweed wil het niet over de oorlog en de politieke implicaties hebben. "Maar ik ben nooit bang geweest."
De Zweed typeert zichzelf als snel en als een goede dribbelaar. En hij is fit. "De competitie daar gaat gewoon door, ondanks de oorlog", zegt Almqvist, die op 7 maart nog met Rostov tegen Sochi speelde.
Hij is snel, explosief en heeft veel lef in zijn spel
René Hake
Voor trainer René Hake is de nieuweling een grote onbekende. "Ik heb hem vanochtend voor het eerst de hand geschud", zegt de Utrecht-trainer. "Maar onze scouting en onze technisch directeur kennen hem al wat langer. Hij is snel, explosief en heeft veel lef in zijn spel."
René Hake over nieuwkomer Almqvist: 'Snel, explosief en lef in zijn spel'
Hoe lang Almqvist bij FC Utrecht speelt en of hij als de oorlog voorbij is terugkeert naar Rusland, daar is de aanvaller niet mee bezig. "Ik leef van dag tot dag. Dat zien we wel."