FC Utrecht - FC Groningen: St. Jago behoudt basisplaats, Van der Maarel rechtsachter

© Orange Pictures
UTRECHT - Hidde ter Avest, Adam Maher, Henk Veerman en Erick Oelschlägel ontbreken zondag in de selectie van FC Utrecht voor de wedstrijd tegen FC Groningen. Mark van der Maarel keert terug van een schorsing, en ook Bart Ramselaar is er weer bij.
Toch is nog niet duidelijk wie er zondag zullen spelen, stelt trainer René Hake. "De ene heeft meer last gehad van een blessure of corona dan de andere." Afgaande op de vrijdagtraining zal Van der Maarel rechtsachter zijn en behoudt Tommy St. Jago zijn positie centraal achterin. Bart Ramselaar lijkt de vervanger van Adam maher op het middenveld.
René Hake blikt vooruit op FC Utrecht - FC Groningen
De 4.4.2 is is feitelijk hetzelfde als afgelopen zondag tegen PSV. "Maar Groningen heeft een andere veldbezetting dan PSV", weet Hake. De ploeg van Danny Buijs zal zich meer ingraven. "Dat vergt ook meer in de veldbezetting, de kwaliteit van de passing en de aanname", zegt Hake. "Omdat je dat in kleinere ruimtes moet gaan uitvoeren."

De Keijzer onomstreden

Wie zeker is van zijn plaats is Fabian de Keijzer. De Leusdenaar is twee maanden geleden gepromoveerd tot eerste doelman en staat sindsdien niet ter discussie. "Ik ben er aan gewend nu, en ik vind het heel erg leuk. Er is ook niets veranderd, ik speel alleen in grotere stadions en voor meer publiek."
De Keijzer debuteerde in de lege Galgenwaard tegen Ajax. Afgelopen zondag stond hij in een uitverkocht stadion tegenover PSV. "Dat is ook mooi om mee te maken. Fantastisch hoe het publiek er achter stond tegen PSV. Daarvoor voetbal je."
Keeper Fabian de Keijzer: 'Wordt weer positiever gekeken naar FC Utrecht'
Net als andere spelers de voorbije weken al zeiden heeft ook De Keijzer het idee dat het chagrijn bij FC Utrecht langzaam naar de achtergrond verdwijnt. "Ik denk dat er weer wat positiever gekeken wordt. We spelen ook beter. Tegen PSV hebben we redelijk wat kansen gekregen. Dat je tegen PSV mee kunt gaan geeft een goed gevoel."

Lastige tegenstander

De laatste drie ontmoetingen tussen FC Utrecht en FC Groningen leverden geen winnaar op. In Groningen werd het twee keer 0-0, de wedstrijd in Utrecht eindigde in 2-2. "De wedstrijd in Groningen was een verschrikkelijke wedstrijd, FC Utrecht heeft geen kansen gecreëerd", stelt Gert Kruys in Een Berg Sport.
Gert Kruys waarschuwt: 'FC Groningen goed georganiseerde ploeg'
De laatste Utrechtse thuiszege op FC Groningen was op 29 augustus 2015. Het werd toen 2-0 door doelpunten van Bart Ramselaar en Timo Letschert.
FC Groningen boekte op 16 september 2016 voor het laatste een overwinning in Utrecht. Het werd toen 1-5, namens FC Utrecht scoorde Richairo Zivkovic.

Lat ligt hoog voor Maher

Bij FC Utrecht de geschorste Adam Maher, die vrijdag te bast was in Een Berg Sport. Maher is een type speler die wat sneller kritiek krijgt. "Ik begrijp het ook wel en ik accepteer dat ook", zegt Maher. "Ik neem ook mijn verantwoordelijkheid als het fout gaat."
Adam Maher begrijpt de kritiek op het spel van FC Utrecht
"Je probeert voor jezelf de rust te bewaren, maar ook de druk bij je medespelers weg te nemen. Ik leg de lat voor mezelf erg hoog." En die lat ligt wel eens té hoog, erkent Maher. "Dan wil je wel naar de vierde plek toewerken, alleen verlires je dan wel eens wedstrijden die je niet zou mogen verliezen."