DHSC zet zich in voor vluchtelingen Oekraïne: 'Dag in het teken van het goede doel'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Op zondag 27 maart organiseert DHSC een benefietdag voor de Oekraïense vluchtelingen in Utrecht. Op Sportpark Wesley Sneijder wordt een wedstrijd gespeeld met bekende oud-voetballers en artiesten en daarbij zijn er genoeg activiteiten te beleven. De opbrengt van deze dag gaat geheel naar het goede doel.
Het moet een hele mooie dag worden voor iedereen
Barry Sneijder
Iedereen is welkom bij het evenement op zondag 27 maart. "Om 12 uur spelen Creators FC (Een voetbalteam van influencers) tegen een team van onder meer Wesley Sneijder, Rolf Sanchez, Mart Hoogkamer en Andy van der Meijde. Gert Kruys zal als coach fungeren", laat Barry Sneijder namens de initiatiefnemers van DHSC weten.
Sneijder verwacht veel van de dag. "We zijn met een aantal man al druk bezig om alles te regelen. Het moet een hele mooie dag worden voor iedereen. Maar alles staat in het teken van het goede doel. Ik verwacht toch wel dat er zo'n 1500 man op af komt." Er is geen voorverkoop. De kaarten worden aan de deur verkocht.

Vluchtelingen eregast

De vluchtelingen worden op dit moment in de Jaarbeurs opgevangen waarna ze worden overgeplaatst. "Wij hebben contact met de Jaarbeurs daarover. Het is de bedoeling dat er een hoop kinderen die uit Oekraïne zijn gevlucht te gast kunnen zijn. Wij zullen ze dan een mooie dag laten beleven." DHSC is ook in contact met Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko en de club hoopt dat de twee geboren Oekraïners ook aanwezig kunnen zijn op de speciale dag.
Wij zullen ze de vluchtelingen een mooie dag laten beleven
Barry Sneijder
"Verder zal er genoeg te doen zijn. Zo komen er ook verschillende zangers optreden. Er worden stormbanen en springkussens geplaatst. Natuurlijk is er ook friet, popcorn en suikerspin verkrijgbaar", aldus Sneijder. De entreeprijs van vijf euro gaat volledig naar het goede doel. Alle winst van de horeca-omzet gaat naar de Oekraïense vluchtelingen.
Ook zal er een loterij waarvan de opbrengst geheel naar het goede doel gaat. "Er zijn mooie prijzen te winnen. Ik wil niet alles verklappen, maar er zijn bijvoorbeeld gesigneerde items van FC Utrecht te winnen", vertelt Sneijder die nog anderhalve week heeft om alles met zijn mede-initiatiefnemers te regelen. "Dat gaat het ook zeker waard worden."