Gehavend FC Utrecht thuis onderuit tegen PSV

© Orange Pictures
UTRECHT - Het is FC Utrecht niet gelukt om in eigen huis punten te pakken tegen PSV. De ploeg van trainer René Hake bood vooral in de eerste helft weerstand maar ging uiteindelijk met 0-1 onderuit tegen de Eindhovaren.
Door de nederlaag blijft FC Utrecht de nummer zeven van de eredivisie. De achterstand op nummer zes Vitesse is één punt. Volgend weekend neemt FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard op tegen nummer acht FC Groningen. De Noorderlingen hebben zeven punten minder dan de Utrechters.
FC Utrecht - PSV: 0-1

53' Eran Zahavi (0-1)

FC Utrecht gehavend

Bij FC Utrecht keerde Tommy St. Jago terug in de basis nadat hij afgelopen zomer ernstig geblesseerd raakte. Trainer René Hake moest puzzelen vanwege de schorsing van Mark van der Maarel en vanwege blessures/ziekte van Hidde ter Avest, Mimoun Mahi, Moussa Sylla, Bart Ramselaar, Henk Veerman en Othmane Boussaid.
In de eerste helft had PSV iets meer de overhand maar kansen waren er voor beide ploegen. Aan de zijde van FC Utrecht had Remco Balk tot tweemaal toe de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Eenmaal was de controle niet goed en eenmaal was doelman Joël Drommel een sta in de weg.
Namens PSV was Gakpo een aantal keer dichtbij een treffer. Vlak voor rust bood Fabian de Keijzer nog knap redding waardoor de ruststand 0-0 was.

PSV slaat na rust toe

Na rust had FC Utrecht via een kopbal van Mike van der Hoorn een grote kans op de 1-0. Doelman Drommel kon de bal maar net keren.
Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Na slecht uitverdedigen van Tommy St. Jago wist PSV te profiteren. De bal kwam uiteindelijk via Gakpo bij Zahavi terecht. De aanvaller hoefde de bal alleen maar aan te raken: 0-1.
Na de treffer van PSV leek de hoop en het kunnen bij FC Utrecht weg. De kansen en de druk van FC Utrecht werden spaarzamer. Er kwamen nog wel twee debutanten in het veld bij FC Utrecht. Jong FC Utrecht-spelers Mees Rijks en Rick Meissen maakten hun eerste minuten in de hoofdmacht van FC Utrecht.
Vlak voor tijd kreeg Adam Maher nog een gele kaart waardoor hij er volgende week tegen FC Groningen niet bij is vanwege een schorsing.