Hercules doet zichzelf tekort met verlies tegen Gemert: 'Toch trots'

UTRECHT - Hercules heeft zichzelf tekort gedaan in de wedstrijd in de derde divisie tegen het hoog geklasseerde Gemert. Op sportpark Voordorp in Utrecht verloor het team van René van der Kooij met 1-2.
Niek Hoogveld scoorde namens Hercules tegen Gemert (archieffoto)
Niek Hoogveld scoorde namens Hercules tegen Gemert (archieffoto) © Geert Lommers
Verslaggever Mark Kloostra over het verlies van Hercules tegen Gemert
Gemert was effectief in de eerste twintig minuten. De eerste kans werd in de achtste minuut verzilverd door een schuiver van Joop Daniëls. De tweede kans tien minuten later leverde ook een doelpunt op voor de bezoekers. De eerste poging van Ralf Kemper belandde op de paal, maar daarna schoot de aanvaller de bal wel tegen de touwen. Hercules speelde beter en kreeg meer kansen in de eerste helft, maar ging met een 0-2 achterstand de rust in.

Scheidsrechter haakt af met blessure

De hervatting van de tweede helft werd uitgesteld. De scheidsrechter kon niet verder vanwege een blessure. Een vriend van de arbiter stond langs de lijn en is ook scheidrechter, normaal gesproken in de eerste klasse. Hij nam de fluit over, waardoor de tweede helft een halfuur later dan gepland kon beginnen.
Gemert startte beter, maar het was Hercules dat tekende voor de aansluitingstreffer. De teruggekeerde aanvoerder Niek Hoogveld kopte raak uit een corner. De Utrechters leken daarna een goede kans op de gelijkmaker te krijgen. De invallende scheidrechter gaf een penalty vanwege een overtreding net binnen de zestien, maar - na overleg met de kant - werd de beslissing teruggedraaid. Het verdiende punt bleef uiteindelijk uit voor Hercules.
Niek Hoogveld, captain Hercules, blikt terug op de wedstrijd tegen Gemert

Terechte penalty

Trainer René van der Kooij was zeer te spreken over de prestatie van zijn Hercules. "We speelden heel goed. Zo'n tegenstander zo vastzetten met zoveel energie maakt me trots. De drie punten waren verdiend geweest."
Hoogveld dacht dat de penalty voor Hercules terecht was geweest. "Nordin (Zoufri, red.) gaat het kopduel aan en wordt een soort van ondersteboven gelopen. Ik vond dat de scheids terecht naar de stip wees, maar hij draaide het terug. Hij gaf toe dat hij het verkeerd had gezien, maar gaf geen antwoord op tot hoe hij daartoe kwam. Hij overlegde wel met de grens en die vond het niks."
De 1-2 van Hoogveld kwam op een goed moment een kwartier voor tijd. "Dan worden zij zenuwachtig. Het was mooi meegenomen en lang geleden dat ik had gescoord", vertelt Hoogveld.
Hercules-trainer René van der Kooij over onder meer dat zijn ploeg een penalty verdiende

Ranglijst

Ondanks het verlies blijft Hercules achtste in de derde divisie met 24 punten uit zeventien wedstrijden. De komende wedstrijd spelen ze bij nummer twaalf Blauw Geel, dat vier punten minder heeft.
Hoogveld vindt dat zijn ploeg zich geen zorgen om degradatie hoeft te maken. "Wij hebben een hele goede ploeg. We staan te laag voor ons doen. Het is een mentaal dingetje in sommige wedstrijden en daar hebben we het vaker over gehad."
Hercules – Gemert (Derde divisie)

8' Joop Daniëls (0-1)
18' Ralf Kemper (0-2)
77' Niek Hoogveld (1-2)