DHSC boekt belangrijke zege op Rijsoord: 'Hebben ervoor geknokt'

© Orange Pictures
UTRECHT - De voetballers van DHSC hebben in de hoofdklasse A een belangrijke zege geboekt. Op eigen veld kwamen de Utrechters tegen hekkensluiter Rijsoord met 2-0 voor, maar werd het in de slotfase toch nog spannend. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-1.
Een korte samenvatting van DHSC - Rijsoord, door Menno Schilder
Na ruim tien minuten werd de score geopend door DHSC. Emre Bal stond op de juiste plek bij de rebound van een schot en kon de 1-0 binnen tikken. De eerste kans voor de Utrechters was dus meteen raak. Op sportpark Wesley Sneijder was er verder geen vuiltje aan de lucht voor het team van trainer Ricky Testa la Muta.

DHSC trekt zege over de streep

Een goede fase kort na de rust leverde ook nog de 2-0 op. Spits Gökhan Yasar werkte de bal achter de doelman van hekkensluiter Rijsoord. Dat de bezoekers uit Zuid-Holland weinig tegenstand boden, zorgde ervoor dat DHSC de wedstrijd overtuigend kon uitspelen.
Althans, daar leek het op. Vijf minuten voor tijd wist Rijsoord plots te scoren via spits Gazara Dermendjan. Daardoor werd het toch nog spannend, maar DHSC hield stand en trok de 2-1 over de streep. Toch kreeg het duel nog een staartje, want meteen na het eindsignaal brak een opstootje uit.
DHSC - Rijsoord (Hoofdklasse A)

12' Emre Bal (1-0)
50' Gokhar Yasar (2-0)
86' Gazar Dermendjan (2-1)

Door de overwinning komt DHSC op 17 punten uit vijftien wedstrijden. Daarmee neemt het afstand van de onderste regionen en sluit het aan bij de onderkant van de middenmoot. Rijsoord blijft laatste met 5 punten uit zeventien duels.
Het opstootje na afloop van DHSC - Rijsoord
Het opstootje na afloop van DHSC - Rijsoord © RTV Utrecht

Broodnodige zege

Na afloop wilde DHSC-aanvoerder Rodney Sneijder niet te veel kwijt over het opstootje na afloop. "Er is niet zo heel veel gebeurd. Er zijn maar een of twee gele kaarten gegeven, dus we moeten het niet groter maken dan het is", zegt hij. "Als een speler van hun een speler van ons aanvliegt, dan halen we dat uit elkaar."
Rodney Sneijder: "We moeten die opstootjes niet groter maken dan ze zijn"
Over de zege is Sneijder wel blij. "Deze moest je winnen. We zijn niet in de problemen gekomen, we komen terecht met 2-0 voor en moeten dat uitbreiden. Zij scoren nog en dan gaan ze erin geloven. Maar goed, we hebben drie punten en dat is het belangrijkst", aldus de middenvelder. "Zeker als je ziet wie we missen."
Trainer Ricky Testa la Muta is blij met de overwinning en zag het opstootje van ver. "Ik heb geen idee, maar het zag er wel wat dreigender uit dan het was, volgens mij", vertelt hij.
Ricky Testa la Muta: "Wij laten ons makkelijk uit de tent lokken"
"Dit is een heel belangrijke overwinning. We hebben ervoor geknokt en hem over de streep getrokken. Het werd nog even alle hens aan dek, maar het is wel een verdiende overwinning. Ondanks dat we weten dat het niet al te goed was, maar dat had ook te maken met het veld en de omstandigheden", aldus Testa la Muta.