Ambitieus Kampong trots op komst Lidewij Welten: 'Zij kan de missing link zijn'

© Orange Pictures
UTRECHT - De aangekondigde transfer van Lidewij Welten heeft voor blije gezichten gezorgd bij Kampong. De 31-jarige international vertrekt bij Den Bosch, waar ze de successen aan elkaar reeg. "Dit is voor ons heel goed nieuws. Iemand van haar niveau krijg je niet snel erbij", jubelt trainer Fleur van de Kieft in het radioprogramma Namen en Rugnummers.
Kampong-coach Fleur van de Kieft: "Lidewij heeft gekozen op basis van gevoel"
"Hoe het exact gegaan is, weet ik niet", vertelt ze over de onderhandelingen met de meervoudige olympisch, Europees en wereldkampioene. "Wel weet ik dat er contact is geweest omdat ze misschien iets anders wilde. Ze stond open voor een gesprek en daarna heb ik haar gesproken. Dat was een leuk gesprek."

Nieuwsgierig

Van de Kieft kan de komende seizoen dus beschikken over de diensten van de ervaren Welten. "Ze heeft gekozen op basis van gevoel. Daarin vonden we elkaar wel snel", legt de coach uit. De keuze van de international wordt toch als verrassend beschouwd. "De meesten gaan naar Den Bosch om juist titels te winnen, maar je bent soms ook nieuwsgiering hoe het ergens anders is."
"Bij ons moet je strijden om te winnen. Ik kan me voorstellen dat ze aan het einde van haar carriere, want ze wil doorgaan tot de Olympische Spelen 2024 in Parijs, ook het andere stuk wil meemaken", aldus Van de Kieft.
Kampong-trainer Fleur van de Kieft
Kampong-trainer Fleur van de Kieft © Orange Pictures
De meesten gaan naar Den Bosch om juist titels te winnen, maar je bent soms ook nieuwsgiering hoe het ergens anders is
Fleur van de Kieft over de keuze van Liedewij Welten

Missing link

In het huidige hoofdklasseseizoen staat Kampong na 14 wedstrijden op zes punten van een play-offs-plek. Het is nooit een geheim geweest dat de Utrechtse ploeg die kant op wil. Is Welten daarin de missing link voor die stap naar de top-4? "Dat zal blijken", stelt Van de Kieft. "Ieder jaar hebben we te maken met spelers die stoppen. Ik heb goede band met ons team en we hebben een plan."
"We zijn een jong team en willen ons ontwikkelen richting de play-offs. Daar is het tijd voor. De ploeg blijft bij elkaar en dat juich ik toe. Ik denk dat dit de kracht wordt van Kampong. Je moet erbij willen horen. Dat is een eerste stap. Stap twee is dat Lidewij erbij komt. We halen kwaliteit. Dat laat zien dat het serieus is. Ik geloof dat zij de missing link is. Zij past bij onze ambitie", sluit de Kampong-trainer af.
Iedere zondag moet ik 'aan' gaan, iedere wedstrijd moet ertoe gaan doen
Lidewij Welten
Zelf liet Welten weten dat ze graag zichzelf wil blijven verbeteren. "Ik ben toe aan een nieuwe prikkel en wil nog twee jaar alles geven. Kampong is jong en ambitieus, en het lijkt me leuk om met zo'n ploeg te gaan bouwen richting de play-offs en hopelijk die play-offs te gaan halen", zei ze tegen de NOS.
"Ik kan dit jaar mijn dertiende landstitel behalen. De volgende titels gaan op de stapel erbij. Dus ik moet iets nieuws. Iedere zondag moet ik 'aan' gaan, iedere wedstrijd moet ertoe gaan doen. Ook tegen de onderste ploegen. Daar ging het heel erg kriebelen bij mij", aldus Welten.