Oud FC Utrechter Erik van der Meer had toptijd in Oekraïne

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Een Berg Sport was vrijdag Erik van der Meer te gast. De voormalige verdediger van FC Utrecht was er om te praten over zijn club en over de wedstrijd tegen PSV. Maar het ging ook over de oorlog in Oekraïne.
Van der Meer werkte van 2011 tot 2014 in de Donbas, als hoofd opleidingen bij Mettalurg Donetsk. Hij heeft nog veel contact met mensen uit die tijd. "Een tolk die ik had heeft al vier dagen niets meer gehoord van zijn familie in Marioepol. Hij zit nu in Turkije. Hij moet daar zondag weg. Ik heb gezegd kom maar naar mij toe, en we gaan kijken of je je familie hier ook heen kunt halen."
Erik van der Meer over Oekraïne
Van der Meer zat ook in Oekraïne toen Rusland De Krim annexeerde. "Ik was toen op De Krim, we zaten daar op trainingskamp. En toen kwamen die tanks binnen en dus moesten we wegwezen. In Donetsk was nog niks aan de hand. Twee maanden begon het daar ook, toen werd het daar ook link."
"Ik heb daar een fantastische tijd gehad, sportief en qua wonen. Ik kon daar goed werken. De mensen zijn aardig en vriendelijk. Daardoor heb ik ook nog zoveel contacten daar."