Zes afwezigen bij FC Utrecht voor kraker tegen PSV

UTRECHT - FC Utrecht heeft de nodige personele problemen, in aanloop naar de kraker tegen PSV van zondag. Behalve de langdurig geblesseerde Henk Veerman ontbraken ook Hidde ter Avest, Bart Ramselaar, Othmane Boussaid en Mimoun Mahi op de vrijdagtraining. "Geblesseerd en corona", luidt de simpele verklaring van trainer René Hake, die tegen PSV ook de geschorste Mark van der Maarel niet kan opstellen.
De aanvoerder wordt in het hart van de defensie vervangen door Tommy St. Jago, die voor het eerst dit seizoen zijn opwachting gaat maken in de hoofdmacht van FC Utrecht, nadat hij in de voorbereiding een knieblessure opliep. Daarmee is duidelijk dat Willem Janssen weer een plaatsje is gedaald in de pikorde.

Van der Kust rechtsback

Rechts achterin lijkt Hake te kiezen voor Djevencio van der Kust, die dit seizoen al een paar keer als linksachter werd opgesteld. "Dat is een optie", geeft Hake toe. "Hij heeft daar in de voorbereiding ook gespeeld en we weten dat hij dat kan." Joris van Overeem is waarschijnlijk de vervanger van Bart Ramselaar. Van Overeem komt als controleur naast Adam Maher te spelen, waardoor Quinten Timber opschuift naar de positie van Ramselaar.
Tasos Douvikas, terug in de basis
Voorin is er weer plaats voor Tasos Douvikas, die de laatste weken op de bank zat omdat Henk Veerman de voorkeur kreeg in de spits. "Natuurlijk wil ik liever spelen, maar het is de keuze van de trainer. Die moet ik respecteren", aldus een diplomatieke Douvikas.

PSV verdedigend kwetsbaar

Douvikas kent PSV uiteraard, en denkt niet dat FC Utrecht kansloos is tegen de Eindhovenaren. "Uit kwamen we voor en we gaven we de wedstrijd weg door fouten. Er liggen zeker kansen. We hebben het publiek achter ons en dat is lekker."
René Hake, vooruitblikkend op FC Utrecht - PSV
PSV toonde zich deze week in Europa verdedigend kwetsbaar. Tegen Kopenhagen kreeg de ploeg vier tegentreffers, en dat hadden er meer kunnen zijn. Hake heeft dat ook gezien. "Douvikas in plaats van Veerman kan dan een voordeel zijn", aldus de Utrecht-trainer. "Hij heeft een andere dynamiek."
Ook Gert Kruys zag in de Conference League een verdedigend zwak PSV. "Ze hadden er ook zeven tegen kunnen krijgen, het rammelt aan alle kanten", aldus Kruys. "Ook met standaardsituaties zie je elke keer de problemen komen."
Gert Kruys in een Berg Sport over PSV
Volgens Kruys is het wel cruciaal dat FC Utrecht niet achter komt. "Dan moet je gaan komen en dan is PSV wel sterk. Als de ruimte ontstaat hebben ze Madueke en Doan, en dan wordt het heel lastig. Ze hebben heel veel snelle mannetjes."
FC Utrecht doet het thuis regelmatig goed tegen Ajax en Feyenoord. Tegen PSV is het vaak veel lastiger. "Blijkbaar is dat iets wat elkaar niet ligt. Het blijft de uitdaging om dat een keer te veranderen. Dat moeten we zondag maar doen", besluit Hake.
Of dat goede resultaat verwacht wordt door de kenners, ziet u in onderstaande video.
Pessel & Boonen over FC Utrecht - PSV
FC Utrecht - PSV begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers live bij Radio M Utrecht. René van den Berg is de verslaggever, Gert Kruys verzorgt de analyse.